Tautas sapulces dalībnieki pieprasa Koķes demisiju (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"Aicinām LR Ministru prezidentu vai, viņa neizlēmības gadījumā, kādu no Latvijas politiskajiem spēkiem pieprasīt Izglītības ministres Tatjanas Koķes (ZZS) tūlītēju atkāpšanos no amata, jo viņas atrašanās šajā amatā apdraud tautas izglītību un kultūru," teikts šodien medijiem izplatītajā rezolūcijā, kas pieņemta vakar, 1. jūnija tautas sapulces laikā, kura sasaukta saskaņā ar Latvijas Skolotāju kongresa lēmumu. aicinām LR Ministru prezidentu vai, viņa neizlēmības gadījumā, kādu no Latvijas politiskajiem spēkiem pieprasīt ministres T. Koķes tūlītēju atkāpšanos no amata, jo viņas atrašanās šajā amatā apdraud tautas izglītību un kultūru.

Tautas sapulces aicinājums adresēts prezidentam Valdim Zatleram, Saeimā pārstāvēto frakciju vadītājiem, kā arī premjeram Valdim Dombrovskim.

Rezolūcijā teikts, ka izglītības un zinātnes ministre ilgstoši ignorējusi Latvijas tautu, turot neziņā tūkstošiem pedagogu, audzēkņu un viņu vecāku (aizbildņu) par izglītības politiku valstī. Nekonsekventi realizējusi izglītības politiku valstī, pārkāpusi likumu par bērnu tiesībām, kā arī diskreditējusi valdību un Saeimu, bezatbildīgi tērējot tautas izglītībai iedalītos valsts līdzekļus alkoholam dārgos restorānos.

Jau ziņots, ka vakar Esplanādē pie Raiņa pieminekļa plānota tautas sapulce, lai vērstos pret smagiem tiesību pārkāpumiem bērnu izglītībā Latvijā un nepamatotām izglītības sistēmas reformām.

Pasākuma laikā cilvēki tika mudināti iestāties par Latvijas sabiedrības interesēm, nepamest laukus un Latviju, vērsties pret smagiem tiesību pārkāpumiem bērnu izglītībā Latvijā, aizsargāt savu bērnu tiesības iegūt izglītību pēc iespējas tuvāk mājām, iestāties par elastīgu un demokrātisku izglītības procesa pārvaldību un aicināt atstādināt no amata izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi .

Kā ziņots, šo akciju 18.maijā Rīgas domē pieteica Latvijas Skolotāju kongresa valde, taču vairāki valdes locekļi piektdien vērsās pašvaldībā ar lūgumu akciju atsaukt sakarā ar līdzšinējā nodibinājuma valdes priekšsēdētāja Edgara Kramiņa atstādināšanu no valdes priekšsēdētāja un domes locekļa amata.

Iesniegumā arī norādīts, ka gadījumā, ja pasākums tomēr notiks, nodibinājums "Latvijas skolotāju kongress" no tā pilnībā norobežojas.

Savukārt Kramiņš, kurš ir pārliecināts, ka no amata atstādināts prettiesiski, šo iesniegumu Rīgas domei atsaucis un paziņojis, ka akcija tomēr notiks.

Lai Koķei parādītu, ka "sabiedrība gaida dialogu un pretējā gadījumā skolotāju prasības varētu būt analogas zemnieku izteiktajām nesenajās februāra dienās", piedalīties akcijā aicināti ne tikai Izglītības un zinātnes ministrijas darbinieki, bet arī nevalstiskās organizācijas, zemnieku kooperatīvi, skolēnu vecāki, reliģiskās draudzes un nozaru arodbiedrības.

Par nepiedalīšanos šajā akcijā paziņoja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu