Miķelsonu atbrīvo no apcietinājuma (186)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien no apcietinājuma atbrīvots bijušais "Latvenergo" prezidents Kārlis Miķelsons. Viņš bija ļoti nerunīgs un žurnālistiem atteicās sniegt jebkādus komentārus. Uz jautājumu, kāda ir viņa versija par aizturēšanu, viņš atbildēja ļoti īsi, nekādu versiju nav.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

No cietuma Miķelsons iznāca ar ļoti daudzām mantām, tostarp ventilatoru, tūristu paklājiņu un arī mazu ledusskapi. Viņu sagaidīja gan sieva Laila, gan advokāta palīgs un vēl daži cilvēki.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, kas ir tie cilvēki, kas palīdzēja savākt 50 000 latu drošības naudu, Laila Miķelsone atteicās sniegt plašāku informāciju, vien teica, ka tie ir radi, draugi un paziņas.

Miķelsons cietuma kamerā atradies viens pats.

Foto: LETA

Visticamāk, šodien KNAB būs jālemj vēl par citiem ierobežojumiem, kas Miķelsonam būs jāievēro.

Iepriekš Rīgas Centra rajona tiesa bija pieņēmusi lēmumu par bijušā "Latvenergo" prezidenta Kārļa Miķelsona atbrīvošanu no apcietinājuma pret 50 000 latu drošības naudu, informēja tiesas priekšsēdētājas palīgs Kaspars Sadauskis.

Tiesa ar lēmumu apliecinājusi drošības naudas iemaksāšanu attiecīgajā kontā, jo atzītas par pamatotām Miķelsona sievas Lailas Miķelsones iesniegtās maksājuma kvītis. Drošības naudas samaksu veikušas vairākas fiziskas personas.

Kā informēja Sadauskis, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvim - un Miķelsona aizstāvja pārstāvim izsniegti gan šī lēmuma noraksts, gan motivēta lēmuma noraksts par drošības līdzekļa - apcietinājuma - maiņu.

Lēmums par Miķelsona atbrīvošanu no ieslodzījuma vietas ar kurjeru šodien tiks nosūtīts uz Centrālcietumu.

Komentāri (186)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu