Kalnozols vērsies CVK ar aicinājumu pārskatīt vēlēšanu rezultātus (42)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) saraksta deputāta kandidāts Valdis Kalnozols, kurš Saeimas deputātu kandidātu sarakstā palicis aiz svītras, aicinājis pārskatīt vēlēšanu rezultātus, ziņoja Latvijas Televīzija (LTV).

Kalnozols trešdien vērsies Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) ar lūgumu pārskatīt vēlēšanu rezultātus.

Kalnozols uzskata, ka, skaitot balsis elektroniski, nav pieskaitītas visas vēlēšanu biļetenos esošās atzīmes.

Savukārt CVK vadītājs Arnis Cimdars LTV norādīja, ka lēmums saistībā ar Kalnozola iesniegumu tiks pieņemts līdz nākamās nedēļas sākumam. Viņš norādīja, ka iesniegumam pievienoti attēlu ekrānuzņēmumi, kuros var redzēt plusus un svītrojumus, kas izdarīti vēlēšanu biļetenos. Diemžēl pēc izdrukām neesot iespējams saprast, vai tās ir reālas zīmes, vai tomēr nav, sacīja Cimdars.

CVK vadītājs arī norādīja, ka tuvākajās dienās šī informācija tiks salīdzināta ar datubāzi un lēmums varētu tikt pieņemts līdz nākamās nedēļas sākumam. Izskanējis, ka Kalnozols vērsies CVK saistībā ar iespējamām neprecizitātēm svītrojumu un plusu saskaitīšanā.

Kalnozols 12.Saeimas vēlēšanās saņēmis 2594 plusus un 2421 svītrojumu un ar 26 394 punktiem ierindojās ceturtajā vietā, bet no ZZS Rīgas apgabalā Saeimā tika trīs deputāti. No trešās vietas ieguvēja Māra Kučinska Kalnozolu šķir 20 punktu.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu