Turcijas galvaspilsētā - terorakts. Ankarā gājuši bojā 28 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien spēcīgs sprādziens nograndis pie armijas transportlīdzekļu kolonnas Turcijas galvaspilsētas Ankaras centrā, nogalinot 28 un ievainojot 61 cilvēku, vēsta vietējie mediji. Turcijas tieslietu ministrs Bekirs Bozdags paziņojis, ka notikušais ir terorakts.

Kā paziņoja Ankaras gubernators Mehmets Kiličars,

eksplodējusi mīnēta automašīna un sprādziens bijis vērsts pret garāmbraucošu armijas transportlīdzekļu konvoju.

Kā pavēstīja Turcijas armijas Ģenerālštābs, sprādziens bijis vērsts pret transportlīdzekli ar Ģenerālštāba personālu.

Sprādziens bijis dzirdams daudzviet Ankarā un no eksplozijas vietas paceļas melnu dūmu stabs.

Netālu no eksplozijas vietas atrodas gaisa spēku galvenā mītne un parlamenta ēka.

Pēc sprādziena premjerministrs Ahmets Davutolu atcēlis braucienu uz Briseli. Viņa vizīte bija iecerēta laikā, kad Briselē notiks Eiropas Savienības līderu samits, kur viena no galvenajā tēmām būs imigrācijas krīze. Sarunas bija paredzētas pirms ES līderu samita un tajās piedalītos 11 ES dalībvalstu līderi un Turcija, lai apspriestos, kā no Turcijas pārvietot Sīrijas bēgļus.

Ārlietu ministrs Latvijas vārdā asi nosoda Turcijā notikušo terora aktu

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Latvijas vārdā asi nosodījis Turcijā notikušo terora aktu un izteicis visdziļāko līdzjūtību tās tautai.

Ministrs Latvijas vārdā pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus sprādzienā cietušo ģimenēm un viņu tuviniekiem, kā arī novēl ātrāku izveseļošanos ievainotajiem.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu