Motocikla avārijā Romā gājis bojā kādreizējais F-1 pilots de Čezariss (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Motocikla avārijā Romā svētdien gājis bojā kādreizējais pirmās formuluas (F-1) pilots Andrea de Čezariss, kuram pieder rekords - visvairāk aizvadīto sacīkšu bez gūtām uzvarām, vēsta Itālijas mediji.

Avārija notika uz Romas apvadceļa, kad 55 gadus vecais de Čezariss zaudēja vadību pār motociklu un ietriecās metāla barjerā. Negadījums apstiprinājis aizvadīto svētdienu kā melno dienu F-1 pasaulē, jo pēc avārijas svētdien Japānas «Grand Prix» laikā par savu dzīvību cīnās francūzis Žils Bianki.

De Čezariss no 1980. līdz 1994. gadam pārstāvējis desmit F-1 komandas, arī «Alfa Romeo», «McLaren» un «Jordan», taču 208 sacīkstēs nav guvis nevienu uzvaru. Viņa augstākie sasniegumi bija divas otrās vietas.

1982. gadā ASV Rietumu «Grand Prix» izcīņā Longbīčā 22 gadu vecumā de Čezariss kļuva par tobrīd jaunāko F-1 pilotu, kurš izcīnījis pirmo starta vietu uz sacīkšu starta.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu