Rīgā ar 13 deputātu mandātiem pārliecinoša līdere «Saskaņa» (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā vislielāko vēlētāju atbalstu ir ieguvusi sociāldemokrātiskā partija «Saskaņa», par kuru nobalsojuši 37,56% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Pašlaik Rīgas vēlēšanu reģionā ir apkopotas visas galvaspilsētā nodotās balsis, bet nav saskaitīti balsojumi 54 vēlēšanu iecirkņos ārzemēs, tostarp britu salās un ASV.

Otrā populārākā partija Rīgā ir «Vienotība», kas ieguvusi 20,25% vēlētāju atbalstu. Nacionālajai apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK Rīgā ir 15,55% vēlētāju atbalsts, bet par Zaļo un zemnieku savienību nobalsojuši 8,47% vēlētāju.

Par Latvijas Reģionu apvienību galvaspilsētā nobalsoja 7,29% vēlētāju, bet partijai «No sirds Latvijai» Rīgā bijis 5,72% balsstiesīgo atbalsts. Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru.

No «Saskaņas» deputātu mandātus varētu būt ieguvuši Saeimas deputāti Jānis Urbanovičs, Andrejs Klementjevs, Boriss Cilevičs, Sergejs Mirskis, Ivans Klementjevs, Artūrs Rubiks, Sergejs Potapkins, Igors Pimenovs, Ņikita Ņikiforovs, Mihails Zemļinskis un Igors Zujevs, biedrības «Zolitūde 21.11» pārstāve Regīna Ločmele-Luņova un advokāte Jūlija Stepaņenko. Aiz svītras «Saskaņas» sarakstā palikusi bijusī veselības ministre Baiba Rozentāle un «Saskaņai» pietuvinātās arodbiedrības LABA līderis Raimonds Gailis.

No «Vienotības» Saeimā varētu iekļūt pašreizējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, deputāti Andrejs Judins, Ojārs Ēriks Kalniņš un Aleksejs Loskutovs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kādreizējā labklājības ministre Ilze Viņķele un deputāte Lolita Čigāne. No «Vienotības» parlamentā nav iekļuvuši mediķis Hosams Abu Meri, bet visvairāk svītrojumu saņēmuši Rīgas domnieki Olafs Pulks un Sarmīte Ēlerte.

Savukārt no nacionālās apvienības Saeimā deputātu mandātu varētu iegūt kultūras ministre Dace Melbārde, un Saeimas deputāti Einārs Cilinskis, Dzintars Rasnačs, Ilmārs Latkovskis un Inguna Rībena. No šīs partijas vēlētāju atbalstu nav guvis Rīgas domnieks un Atmodas laika politiskā zvaigzne Aleksandrs Kiršteins.

Zaļo un zemnieku savienībai no Rīgas Saeimā varētu būt trīs mandāti, parlamentā iekļūstot uzņēmējam Guntim Belēvičam, deputātam Kārlim Seržantam un uzņēmējam Valdim Kalnozolam. No ZZS aiz strīpas palikuši Saeimas deputāts un lielo pilsētu lobists Māris Kučinskis un zaļo aktīvists Arvīds Ulme.

«No sirds Latvijai» Saeimā no Rīgas apgabala varētu būt divi deputātu mandāti - partijas vadītājai Ingunai Sudrabai un Jūrmalas domes deputātam un vairāku vēlēšanu kampaņu autoram Romānam Mežeckim. No Latvijas Reģionu apvienības Saeimā varētu iekļūt aktieris un raidījuma «Suņu būda» vadītājs Artuss Kaimiņš un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora vietnieks Mārtiņš Šics. No šīs partijas Saeimā nav iekļuvusi deputāte Inga Bite un aktieris Rūdolfs Plēpis.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu