Latgales sabiedriskās organizācijas lūdz valdībai piešķirt līdzekļus Latvijas Radio studijas izveidei Rēzeknē (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divpadsmit Latgales sabiedriskās organizācijas nosūtījušas vēstuli Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) ar lūgumu atbalstīt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) un Latvijas Radio ieceri izveidot Latvijas Radio reģionālo studiju Rēzeknē un piešķirt šim mērķim neieciešamos budžeta līdzekļus, informēja biedrības «Latgolys Saeima» pārstāvis Tenis Bikovskis.

Latvijas Radio reģionālā studija Latgalē nepieciešama, lai stiprinātu sabiedriskā medija klātbūtni Latgalē, efektīvāk ražotu vietējai auditorijai piemērotu sabiedriskā medija saturu un uzrunātu klausītājus, kas pakļauti agresīvai ārvalstu propagandai, teikts vēstulē.

Studija pildītu sabiedrisko pasūtījumu Latvijas Radio 4, kā arī pārējām Latvijas Radio programmām, tādējādi stiprinot Latgales informatīvo sasaisti ar pārējiem Latvijas reģioniem, kā arī Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 71.pantā noteikto prasību nodrošināt latgaliešu rakstu valodas kā vēsturiska latviešu valodas paveida saglabāšanu, aizsardzību, attīstību un lietošanu.

Vēstuli parakstījuši biedrību «Latgolys Producentu Grupa», «Latgales studentu centrs», «Kukuži», «Upītes jaunīšu folkloras kūpa», «Kūzuls», «Latgolys Saeima», «Latgales tradicionālās kultūras centrs «Latgaļu sāta«», «Zvejsalas mākslas galerija», «Mediju radošā studija», «Tautas muzikantu biedrība», kā arī Latgalīšu rokstu muzeja un Latgales kultūras centra izdevniecības pārstāvji.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu