LTV valdes darba saturisko vērtējumu veiks Vaiders un Strautmane

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) valdes darba saturisko izvērtējumu veiks Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) Sabiedriskās konsultatīvās padomes pārstāvji Arturs Vaiders un Baiba Strautmane, bet finansiālā izvērtējuma veicējs vēl tiek meklēts, informēja NEPLP par LTV atbildīgā Dace Ķezbere.

Runājot par finanšu izvērtējumu, Ķezbere sacīja, ka padomei ir divi finansisti, un konkrētā izvērtējuma veikšanai

talkā tiks aicināts vēl kāds, kas pašlaik vēl tiekot meklēts.

«Mums ir auditētie divu gadu gada pārskati un mums ir neskaidrība tieši par 2015.gadu. Tas arī ir tas, kas mums jāsaprot - kā LTV ir beigusi 2015.gadu. Šim izvērtējumam aicināsim kādu talkā,» sacīja Ķezbere.

Viņa norādīja, ka

samaksa par izvērtējuma veikšanu, visticamāk, būs simboliska,

jo daudz līdzekļu tam nav paredzēts.

Ķezbere arī atgādināja, ka

izvērtējumi gan par 2013.gadu, gan 2014.gadu jau ir veikti.

«Valdes darba izvērtējums, tāpat kā sabiedriskā pasūtījuma izvērtējums tiek veikts katru gadu,» norādīja Ķezbere. «Tas, kas nav izvērtēts, šobrīd ir 2015.gads. Tas mums arī ir jāizdara, un tad varēsim atskatīties un salīdzināt gadus - kāda bija programma un reitingi 2013.gadā un kāda bija 2015.gadā.»

Kā ziņots, pirms lemt par to, kā rīkoties saistībā ar LTV jaunās valdes izvēli - rīkot konkursu vai pagarināt pašreizējās valdes pilnvaras, NEPLP līdz 24.februārim izvērtēs līdzšinējo LTV valdes locekļu darbu.

LTV valdes pilnvaras beidzas 8.aprīlī

un, ja uz valdes locekļu amatiem tiktu rīkots konkurss, tam būtu jānoslēdzas mēnesi pirms šī termiņa.

«Likums vispirms prasa veikt katra valdes locekļa darba izvērtējumu. Tad, atkarībā no tā, kāds būs izvērtējums, mēs varam spriest tālāk par konkursa rīkošanu vai pilnvaru pagarināšanu. Turklāt par katru valdes locekli atsevišķi, atkarībā no viņa individuālā izvērtējuma, ir šīs divas opcijas,» sacīja bijušais NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

Viņš arī norādīja, ka

panākta vienošanās par ārējo ekspertu piesaisti izvērtēšanā.

«Viena daļa izvērtēšanā ir finanses, vadība un darbinieki, bet pamatā uzsvars uz finansēm. Otra sadaļa manā redzējumā, par ko runāsim arī ceturtdienas sēdē, ir saturs, tātad sabiedriskais pasūtījums, sabiedriskā labuma tests. Visi šie jautājumi trīs gadu griezumā.»

LTV valdes priekšsēdētājs ir Belte, valdes locekļi - Sergejs Ņesterovs, kurš atbild par programmu attīstību, un Māris Skujiņš, kura kompetencē ir finanšu un tehnoloģiju jautājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu