Foto: Izvada pasaules apceļotāju, radošo personību Jāni Vaišļu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Atvadīšanās no pasaules apceļotāja, radošās personības Jāņa Vaišļas notika 16. janvārī Rīgas Krematorijā. No Vaišļas atvadīties bija ieradušies vairāki desmiti cilvēku - gan tuvinieki un kolēģi, gan citi viņa talanta cienītāji. Par Jāņa mūža mājām šodien pārtapa Rīgas Meža kapi - studentu korporācijas «Selonija» kapu kalniņš.

Jau rakstīts, ka 9. janvāra naktī Berlīnes slimnīcā miris Jānis Vaišļa. Vaišļa Vācijas klīnikā atradās, lai tur veiktu dzīvības glābšanai nepieciešamo sirds transplantāciju. Vaišļa uz Vāciju devās 5. janvārī, un viņam tika veiktas dažādas medicīniskas procedūras.

Viņa draugs Māris Gailis toreiz sacīja, ka, sazinoties ar Vaišļu, viņš norādījis, ka jūtoties labāk. Taču, nesagaidījis transplantācijai piemērotu donora sirdi, Latvijā pazīstamais ceļotājs miris. Gailis norādīja, ka iepriekš vēl bija cerība un tika darīts viss, ko viņa atbalstītāji un draugi varēja, lai glābtu Vaišļas dzīvību, taču slimība izrādījās stiprāka.

Slimība Vaišļam tika atklāta pavisam nesen, un tā strauji progresēja. Viņa dzīvību varēja glābt, veicot sirds transplantāciju. Atrast donoru Latvijā tik īsā laikā varēja neizdoties, lai gan tādā gadījumā par transplantāciju maksātu valsts. Steidzamības dēļ donors bija jāmeklē visā Eiropā.

Lai Vaišļu uzņemtu rindā uz transplantāciju kādā no Eiropas klīnikām un veiktu transplantāciju, tika saziedoti nepieciešamie 120 000 eiro.

Jānis vienmēr piederīgo sirdīs paliks optimisma un radošu ideju pilns

Jānis Vaišļa vairākus gadus strādāja Rīgas Tehniskās universitātes Studentu klubā, Anglikāņu baznīcā, līdz ar neatkarības vēsmām palīdzējis atjaunot studentu korporāciju «Selonija». 90. gadu sākumā viņš guva atpazīstamību, darbojoties populārajā radošā apvienībā «Zvaigznīšu brīdis». Šajā laikā arī tapa pirmās filmas ar Vaišļas dalību – «Ceļojums uz Tukumu», «Kovačs» un «Sviests». Kopš 2000.g. pasniedzis Biznesa augstskolā Turība. 2001. gadā Vaišļa piekrita piedalīties ceļojumā apkārt pasaulei ar jahtu «Milda». Kopā ar domubiedriem piedalījies arī «Eirovīzijas» dziesmu konkursā ar muzikālu dejas priekšnesumu «Pirates of the Sea». Viņš bijis arī «Radio Skonto» raidījumu vadītājs, veidojis vairākus televīzijas raidījumus LNT. Kopš 2011. gada viņš darbojās ar jauniešu biedrību «Chaula.tv», kur kopā ar entuziastiem veidoja savu televīzijas kanālu.

Portāls TVNET izsaka visdziļāko līdzjūtību Jāņa Vaišļas piederīgajiem un visiem viņa talanta cienītājiem.

Paldies, Jāni, par Tavu jautrību un smiekliem. Paldies par stāstiem un piedzīvojumiem. Paldies par dēkām un dzīvi....Posted by Juris Millers on sestdiena, 2016. gada 9. janvāris



KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu