1991.gada barikāžu 25.gadadienu atzīmēs atceres pasākumā «Bulvārī brīvība»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Atzīmējot 1991.gada barikāžu 25.gadadienu sestdien notiks atceres pasākums «Bulvārī brīvība», kas iecerēts kā paaudžu tikšanās atmiņās un mūzikā, aģentūru BNS informēja pasākuma organizatori.

Pasākumā aicina piedalīties visos Latvijas reģionos dzīvojošos, kuri 1991.gadā piedalījās barikādēs, lai kopīgi atcerētos, dalītos un vienotos stāstos par vēstures notikumā pieredzēto.

Programmā paredzēti piemiņai veltīti video stāsti, uzrunas, dzejas lasījumi un muzikālie priekšnesumi. Pasākuma apmeklētāji varēs klausīties atmiņu stāstos par 1991.gada notikumu dalībnieku mobilizāciju, sajūtām, emocijām, plāniem, piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem.

Muzikālo repertuāru patriotiskās skaņās nodrošinās mūsdienu tautas mūzikas apvienība «Jauno Jāņu orķestris», muzikālā apvienība «Raxtu raxti», etnorokgrupa «ElektroFolk», Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris «Sōla», Rīgas Tehniskās universitātes studentu pūtēju orķestris «SPO», kā arī dziedātāja Aleksandra Špicberga.

Atceres pasākums, kas norisināsies no plkst.15 līdz 19 būs bez maksas. Tā norises vieta vēl tiks precizēta.

Barikāžu dalībniekiem kopā ar tuviniekiem pasākumam iespējams pieteikties, rakstot uz barikades@lka.edu.lv vai zvanot 67213525.

Barikāžu 25 gadu atceres pasākumus laikā no 13.janvāra līdz 20.janvārim organizē Latvijas Kultūras akadēmija sadarbībā ar Kultūras ministriju un 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu