Pasaules ekonomikas forums atsauc ielūgumu Ziemeļkorejai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ED JONES / AFP

Pasaules ekonomikas foruma Davosā organizatori ir paziņojuši, ka ir atsaukts ielūgums Ziemeļkorejas delegācijai saistībā ar izolētās valsts veikto kodolizmēģinājumu.

Pasaules ekonomikas forums trešdien paziņoja, ka uzaicinājums Ziemeļkorejai ir izteikts rudenī saistībā ar «pozitīvajām pazīmēm no šīs valsts». Ziemeļkoreja ielūgumu bija pieņēmusi un paudusi gatavību pirmo reizi 18 gadu laikā forumu apmeklēt.

Foruma organizatoru paziņojumā teikts, ka pēc 6.janvārī veiktā kodolizmēģinājuma, kurā, kā apgalvoja Ziemeļkoreja, izmēģināta ūdeņraža bumba, Ziemeļkorejas delegācija ir pakļauta «esošām un iespējams arī jaunām sankcijām».

«Ņemot vērā nesen notikušās diskusijas, mēs nevaram saglabāt pērn izteikto uzaicinājumu,» teikts Pasaules ekonomikas foruma organizatoru izplatītajā paziņojumā.

Rietumvalstis un vairākas citas valstis meklē veidus, kā sodīt Ziemeļkoreju par 6.janvārī veikto kodolizmēģinājumu.

Pasaules ekonomikas forums norādīja, ka Ziemeļkorejas delegācija joprojām būtu lūgta uz pasākumu, ja valsts «rīkotos kā atbildīga un atsaucīga starptautiskās kopienas locekle». Detalizētāku paskaidrojumu pasākuma organizatori nesniedza.

Paziņojums izplatīts pēc tam, kad Pasaules ekonomikas foruma organizatori publicēja sarakstu ar augsta ranga amatpersonām, kuras 20.-23.janvārī Šveices Alpu kūrortpilsētā Davosā apmeklēs konferenci. To vidū ir ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu un Pakistānas premjers Navazs Šarifs.

46.Pasaules ekonomikas forums Davosā pulcēs vairāk nekā 2500 dalībnieku no vairāk nekā simt valstīm. Lielākā daļa dalībnieku ir uzņēmējdarbības sektora līderi. Šā gada foruma tēma ir «Ceturtās Rūpnieciskās revolūcijas vadīšana».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu