5 fakti par to, ka Bovijs vienmēr būs stila ikona!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Deivids Bovijs... Pēc ilgas cīņas ar vēzi 10. janvārī šī kolorītā, radošā un tautā mīlētā personība mūs atstāja, lai uz kādas spožas, gliterētas zvaigznes dotos ceļojumā mūžībā. Protams, pirmkārt viņš bija talantīgs un virtuozs mūziķis, taču turpat otros svaru kausos mēs varam svērt viņa izsmalcināto stila izjūtu un prasmi ar savām it kā dullajām idejām aizraut visu pasauli. Vēl tagad...

 
Foto: Instagram

Karalis ... atdzimst atkal citā ampluā!

Protams, tā ir absolūta klišeja - «Deivids Bovijs ir mūsu laikmeta hameleons»... Un tomēr šie vārdi tik ļoti raksturo mūziķa dabu un vēlmi nepārtraukti mainīties.

No 60. gadu hipija līdz pat androīdam citplanētietim vai glemroka zvaigznei.

Nekad neviens nevarēja iedomāties, par ko no jauna vēlēsies pārtapt leģenda!

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
 
Foto: Instagram

Arī Keita Mosa nespēj atturēties...

Britu modele Keita Mosa reiz aplaimoja «Vogue» vāku ar meikapu, kurā nepārprotami atspoguļojas pats Deivids Bovijs. Arī glancētā žurnāla iekšbildēs Keita tērpās Bovija iemīļotajos skatuves tēlos.

Tas noticis pat divas reizes 2003. gadā un 2012. gadā!
Foto: Instagram
Viņi arī dzīvē bija labi draugi,

ko apliecina arī Keitas iznāciens Brit Awards ceremonijā (2014. gadā), kad viņa pasniedza balvu, tērpusies Ziggy Stardust tērpā, kurš skatuves ēru piedzīvoja senajā 1972. gadā.

Foto: AP/Instagram
 
Foto: AP

... un mākslas pasaule

Protams, lielākais viņa devums pasaulei ir viņa mūzika, taču arī citās mākslas formās mēs redzam karali. Piemēram, grandiozās izstādēs.

Vēl - 2013. gadā V&A muzejā Londonā norisinājās viena no pārdotākajām ekspozīcijām gadā - tika izstādītas 300 personīgās Deivida Bovija mantas un skatuves tērpi.

 
Foto: Instagram

Visas meitenes bija iemīlējušās goblinu karalī...

Mūziķis, stila ikona un ... cilvēks, kurš iekaroja Holivudu ar vienu kinolenti - «Labirints». Manuprāt, jebkurš, izdzirdot Bovija vārdu, atceras šo stalto rūķu pavēlnieku, kurš savaldzināja galveno filmas varoni Sāru.

Cik gan meiteņu tobrīd nebija iemīlējušās Deividā - īpaši balles ainā, kur viņš griežas dejā ar Sāru.

Jāatzīst, Sāras kleita ir ultramoderna tajos laikos!

RIP sweet goblin King. You will forever be my first love.

A photo posted by @gogobirdd on

 

Lēdija Gāga, Žans Pols Gotjē, Givenchy

Protams, Bovija Zigija /Ziggy/ tēls ar zibens attēlu pāri sejai patika daudziem, tostarp vairākām mūsdienu skatuves zvaigznēm. Piemēram, Lēdijai Gāgai, kura ar lepnumu savam tēlam izvēlējās simbolisko zibeni.

Zibens nebija vienīgais kolorītais meikapa elements, kas aizrāva ekstravaganto skatuves dīvu.
Foto: instagram

Modes guru Žons Pols Gotjē savā 2013. gada pavasara/vasaras kolekcijā kādu tērpu veltīja Deividam Bovijam, jo Pols vienmēr ir teicis, ka Bovijs iedvesmo pusi pasaules, kāpēc lai modes mākslinieki būtu izņēmumi.

Foto: AP

Arī «Givenchy» 2010. gadā, radot savu vasaras kolekciju, nespēja atturēties no Deivida Bovija «strīpainā lidojuma». Šo ikonisko, melnbalti strīpoto žaketi Bovijs valkāja savā Aladina Sanē /Aladdin Sane/ ērā - 1973. gadā.

Foto: publicitātes foto/Instagram

Patiesībā vairums lielo modes namu kādā no kolekcijām ir atsaukušies uz Bovija ideju lidojumu. Tādi kā «Saint Laurent», «Dior», «Miu Miu» un «Walter Van Beirendonck».

Foto: SCANPIX SWEDEN/Reuters/AP/AFP/EPA
Foto: SCANPIX SWEDEN/Reuters/AP/AFP/EPA
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu