Šadurski vērtē kā piemērotāko premjera amata kandidātu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdības vadītāja meklējumos pēdējais izskanējušais Vienotības kandidāts ir Saeimas budžeta un finanšu komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis. Viņu kā potenciālo premjera amata kandidātu augstu vērtē daži aptaujātie politikas pārzinātāji un dažādu nozaru un jomu pārstāvji.

Politikas aizkulisēs viņš tiek minēts kā reālākais premjera amata kandidāts, un tiek pieļauts, ka viņš varētu saņemt pat tā dēvētā Vienotības liberālā spārna atbalstu, lai gan potenciālās koalīcijas partijas vēl nav paudušas viennozīmīgu atbalstu Šadurska kandidatūrai.

Pozitīvi par Šadurski izteicies politologs Juris Rozenvalds, norādot, ka viņš ir pieredzējis politiķis, kas premjera amatam varētu būt labāks kandidāts, vērtējot pēc spējām «uz politisko izrāvienu», nekā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa uzrunātais kandidāts finanšu ministrs Jānis Reirs.

Katoļu Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis norāda, ka Šadurskis esot godīgs cilvēks un tas ir liels pluss. Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einārs Fogelis uzsver, ka Izglītības un zinātnes ministrijā Šadurskis parādījis vadītāja un organizatora spējas kā cilvēks, kas prot uzņemties atbildību.

Arī Vienotības pārstāvji arvien biežāk sāk publiski paust atbalstu Šadurskim. Jānis Reirs atzinies, ka partijā ir diskutēts par Šadurska kandidatūru premjera amatam, un viņš domā, ka Šadurskim ir arī atbalsts frakcijā un valdē. Kā reālu premjera amata kandidātu Šadurski minējis arī Vienotības pārstāvis un bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Jau ziņojām, ka Saeimas deputātam Kārlim Šadurskim (V), kurš varētu tikt virzīts premjera amatam, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) atbalsta vēl nav, šorīt LTV apgalvoja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Pēc Brigmaņa vārdiem, Šadurska kandidatūru premjera amatam esot grūti vērtēt un ZZS nekādu sarunu par atbalstu viņam neesot bijis.

Savukārt Nacionālā apvienība ir gatava ar Šadurski runāt par veicamajiem uzdevumiem, sestdien teica viens no Nacionālās apvienības līderiem Raivis Dzintars.

Nacionālajai apvienībai šobrīd pret Šadurski nav noraidošas attieksmes, vienlaikus, ja Šadurskis tiks nosaukts kā kandidāts, nepieciešams noskaidrot viņa pozīciju dažādos jautājumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu