Ceļotājs Vaišļa Vācijā sācis ārstēšanos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Ceļotājs un radošā personība Jānis Vaišļa sācis ārstēšanos klīnikā Vācijā, pastāstīja viņa draugs Māris Gailis.

Vaišļa uz Vāciju devies otrdien, un jau tagad viņam tiek veiktas dažādas medicīniskas procedūras.

Gailis sacīja, ka, sazinoties ar Vaišļu, viņš norādījis, ka jūtoties labāk. Patlaban ārsti Vācijā veic visas nepieciešamās pārbaudes un procedūras, vēl aizvien gaidot transplantācijai piemērotu donora sirdi.

Kā ziņots, Vaišļas dzīvības glābšanai saziedoti nepieciešamie 120 000 eiro. Viņš sirgst ar sirds amiloidozi, kas ir reta un dzīvībai bīstama slimība, tādēļ viņam nepieciešama sirds transplantācija.

Slimība Vaišļam atklāta pavisam nesen, un tā strauji progresē. Viņa dzīvību var glābt, tuvākajā laikā veicot sirds transplantāciju. Atrast donoru Latvijā tik īsā laikā var neizdoties, lai gan tādā gadījumā transplantāciju apmaksātu valsts. Steidzamības dēļ donors jāmeklē visā Eiropā. Tāpat donora sirds tiek gaidīta arī no Baltkrievijas.

Lai Vaišļu uzņemtu rindā uz transplantāciju kādā no Eiropas klīnikām un veiktu transplantāciju, nepieciešami 120 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu