Ceļotājs Vaišļa uz klīniku Vācijā dosies jau rīt; donora sirdi gaidīs arī no Baltkrievijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ceļotājs un radošā personība Jānis Vaišļa uz klīniku Vācijā dosies jau rīt, 5.janvārī, pastāstīja viņa draugs Māris Gailis.

Gailis norādīja, ka Vaišļa jau pērk biļetes lidojumam uz Vāciju, bet rīt viņš dosies uz minēto valsti, lai sāktu ārstēšanos.

Vaišļa rindā uz donora sirdi pieteicies arī Baltkrievijā. Vaišļa bija devies uz Minsku, kur stājies rindā pēc donora sirds, tādējādi mēģinot palielināt iespējas piemērotu sirdi atrast pēc iespējas ātrāk, skaidroja Gailis.

Patlaban speciālisti klīnikā Vācijā nokārto nepieciešamās formalitātes, lai Vaišļa varētu doties uz medicīnas iestādi, kur paredzēts sākt ārstēšanos. Gailis norādīja, ka Vaišļa uz klīniku varētu doties šonedēļ vai nākamnedēļ.

Gailis sacīja, ka pašlaik Vaišļas sirds vairs nespēj nodrošināt pilnvērtīgu skābekļa apgādi, tādēļ viņš elpo skābekli, izmantojot īpašus kompresorus.

Jau ziņots, ka Vaišļas dzīvības glābšanai saziedoti nepieciešamie 120 000 eiro. Viņš sirgst ar sirds amiloidozi, kas ir reta un dzīvībai bīstama slimība, tādēļ viņam nepieciešama sirds transplantācija.

Slimība Vaišļam atklāta pavisam nesen, un tā strauji progresē. Viņa dzīvību var glābt, tuvāko četru nedēļu laikā veicot sirds transplantāciju. Atrast donoru Latvijā tik īsā laikā var neizdoties, lai gan tādā gadījumā transplantāciju apmaksātu valsts. Steidzamības dēļ donors jāmeklē visā Eiropā. Lai Vaišļu uzņemtu rindā uz transplantāciju kādā no Eiropas klīnikām un veiktu transplantāciju, nepieciešami 120 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu