Notiks NEPLP priekšsēdētāja vēlēšanas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vēlēšanas notiks 4.janvārī, informēja EPLP priekšsēdētāja amata pienākumu izpildītāja Aija Dulevska.

Tas nolemts trešdien notiekošajā padomes sēdē.

Jautājums par jaunām padomes priekšsēdētāja vēlēšanām aktualizējās pēc tam, kad ar tiesas spriedumu darbā NEPLP tika atjaunots kādreizējais padomes priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

Iepriekš Dimants aģentūrai BNS atzina, ka pagaidām nav skaidrs, par kurām jomām viņš būs atbildīgs, strādājot NEPLP.

Komentējot iepriekš Dulevskas pausto, ka padomē šobrīd ir vakanta tā padomes locekļa vieta, kas atbild par komercradio darbību, Dimants teica: «Man to nevar uzspiest, un es arī neesmu tik kompetents šajos jautājumos. Visvairāk kompetents jūtos jautājumos, kas skar sabiedrisko mediju darbību. Turklāt, manuprāt, šobrīd nebūtu pareizi krasi mainīt atbildības sfēras padomē.»

Aģentūra BNS ziņoja, ka 3.decembrī Administratīvā rajona tiesa atklātā tiesas sēdē jau izskatīja administratīvo lietu, kas ierosināta pēc Dimanta pieteikuma par Saeimas 2015.gada 8.jūlija lēmuma par viņa atbrīvošanu no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļa amata atzīšanu par spēkā neesošu (atcelšanu).

Saeima, 50 deputātiem balsojot par, atbrīvoja Dimantu no NEPLP locekļa amata, pamatojoties uz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pantiem, kas paredz, ka ir konstatēti tādi normatīvajos aktos noteikti apstākļi, kas liedz attiecīgajai personai būt par padomes locekli, kā arī paredz labu reputāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu