Ilvess un Ieva Kupce salaulājas ģimenes lokā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.postimees.ee/

Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa un viņa līgavas - Latvijas ierēdnes Ievas Kupces - laulību ceremonija notika 2.janvārī Hallistes Svētās Annas baznīcā, Igaunijas Vīlandes apriņķī. Pēc pāra vēlmes ceremonijā piedalījās tikai tuvākie jaunlaulāto tuvinieki un draugi. Līgava bija tērpusies klasiska piegriezuma baltā kāzu kleitā, bet matu sakārtojumu īpaši romantisku padarīja baltie rožu ziedi.

Laulību ceremonija norisinājās Hallistes Svētās Annas baznīcā, kas ir viena no Igaunijas skaistākajām luterāņu baznīcām.

Hallistes baznīca ir Igaunijas Valsts prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa dzimtās vietas baznīca.
Foto: http://www.postimees.ee/

Hallistē, kas atrodas Latvijas pierobežā aptuveni 30 kilometru attālumā no Rūjienas, pie XIX gadsimtā neoromānikas stilā celtā dievnama ceremonijas viesus, līgavaini un līgavu sagaidīja prāvs žurnālistu un ziņkārīgo pulciņš. Vairāki sveicēji bija ieradušies ar Igaunijas karogiem.

Ceremonijas viesu vidū bija kā jaunā pāra ģimenes locekļi, tā arī Igaunijas un Latvijas prominences.

Tā kā jaunlaulāto baltajā dienā ārā valdīja krietns sals, jaunajai līgavai savu kāzu tērpu nācās papildināt ar baltu un pūkainu kažociņu, kas kopskatā ar eleganto kāzu kleitu izskatījās saskanīgi. Ilvess savai izredzētajai bija dāvājis līgavas pušķi no baltām rozēm. Tieši šādi paši

ziedi rotāja jaunās sievas matu sakārtojumu, aizstājot klasisko plīvuru.

Pēc svinīgā zvēresta došanas Hallistes baznīcā jaunlaulātie smaidoši un laimīgi sasveicinājās ar ārā gaidošajiem ciemata iedzīvotājiem un preses pārstāvjiem.

Pēc laulības ceremonijas kāzu auto apstādināja vietējā ciemata iedzīvotāji, kuri, kā jau paredz «kāzu vārtu» tradīcijas, lūdza jaunlaulātajiem izpildīt dažādus uzdevumus.

Tostarp dāvāt to prieku vērot jaunā vīra un sievas skūpstu!
Foto: http://www.postimees.ee/

Sveicam jaunlaulātos!

Jau vēstīts, ka Ilvess, kurš pavasarī šķīra savu otro laulību, novembra vidū saderinājās ar Latvijas ierēdni Kupci.

Ieva Kupce ir Latvijas Aizsardzības ministrijas Nacionālās kiberdrošības politikas koordinācijas nodaļas vadītāja. Viņa ir strādājuši dažādās institūcijās ārlietu un drošības politikas jomā Latvijā un NATO, pievēršoties drošības, demokrātijas un cilvēktiesību jautājumiem. 2012.gadā viņa absolvēja profesionālās pilnveides programmu Džonsa Hopkinsa universitātē Vašingtonā un pēc atgriešanās Latvijā bija Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra padomniece. Viņa arī koordinēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra («StratCom») izveidi Rīgā.

1952.gadā dzimušais Ilvess un 1968.gadā dzimusī Evelīna Inta-Lambota, kas pēc laulībām pieņēma uzvārdu Ilvesa, apprecējās 2004.gadā - gadu pēc savas meitas nākšanas pasaulē. Abiem tā bija otrā laulība. Ilvesam no pirmās laulības ar amerikāņu psiholoģi Meriju Buloku ir 1987.gadā dzimis dēls Lūkass Kristjans un meita Jūlija, kas dzimusi 1992.gadā.

Ilvesa amata termiņš beigsies nākamā gada augustā.

Decembrī Ilvess sociālās saziņas vietnēs paziņoja, ka gadījumā, ja apprecēsies ar Kupci, pirms beidzas viņa amata termiņš, Kupce atteiksies no kompensācijām, kuras pēc likuma saņem Igaunijas prezidenta sieva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu