Ņemcova slepkavības lietā četrām personām izvirza galīgās apsūdzības

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijā otrdien izvirzītas galīgās apsūdzības četrām personām opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lietā, vēstīja ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz apsūdzēto advokātu teikto.

«Apsūdzības galīgajā redakcijā izvirzītas četriem figurantiem lietā,» sacīja viena no apsūdzētajiem advokāts.

Apsūdzības izvirzītas par grupā pastrādātu slepkavību pēc iepriekšējas vienošanās vai pasūtījuma.

Ņemcova slepkavības lietā ir pieci apsūdzētie, kas visi atrodas apcietinājumā - Zaurs Dadajevs, Anzors Gubaševs, Hamzats Bahajevs, Tamerlans Eskerhanovs un Šadids Gubaševs. Galīgās apsūdzības vēl nav izvirzītas Anzoram Gubaševam, jo viņa advokāts atrodas komandējumā.

Par slepkavības tiešo izpildītāju tiek uzskatīts Zaurs Dadajevs.

Visu piecu lietā apsūdzēto tiesas process gaidāms pavasarī, paziņoja izmeklēšanai pietuvināts avots.

Eskerhanova advokāte Roza Magomedova informēja, ka apsūdzētie lūdz tiesu ar piesēdētājiem. Krievijas likumi noteic, ka gadījumā, ja kāds no apsūdzētajiem lūdz piesēdētāju piedalīšanos, tiesa nedrīkst to atteikt. Pašlaik piesēdētājus lūdz Dadajevs un Eskerhanovs, bet gaidāms, ka to lūgs arī pārējie apsūdzētie.

Novembrī kriminālizmeklēšana izbeigta pret vēl vienu aizdomās turēto Beslanu Šavanovu, kurš uzspridzinājās un gāja bojā aizturēšanas laikā Groznijā.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja par nozieguma pasūtīšanu un organizēšanu aizmuguriski izvirzījusi apsūdzību bijušajam bataljona «Sever» («Ziemeļi») virsniekam Ruslanam Muhudinovam. Kopš novembra viņš ir izsludināts starptautiskā meklēšanā.

«Visu apsūdzēto līdzdalību apstiprina krimināllietā savāktie pierādījumi,» apliecināja Izmeklēšanas komitejas oficiālais pārstāvis Vladimirs Markins.

55 gadus vecais Ņemcovs, kurš asi kritizēja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, 27.februārī neilgi pirms pusnakts pēc vietējā laika tika nošauts Maskavas centrā, kad tur pastaigājās ar savu draudzeni ukraiņu modeli Annu Duricku. Krievijas Izmeklēšanas komiteja apsver vairākas versijas, kādēļ Ņemcovs ticis nogalināts: politiskā provokācija, islāmistu ekstrēmisms, Ukrainas iekšējie notikumi, kā arī komercdarbība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu