Rozenbergs: konkurss uz NEPLP locekļa vietu bija cilvēku nerrošana

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Konkurss uz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vakanto locekļa vietu, kas tika izsludināts pēc tam, kad ar Saeimas lēmumu no amata tika atbrīvots Ainārs Dimants, bija cilvēku nerrošana, pavēstīja viens no pretendentiem uz šo amatu, žurnālists Guntis Rozenbergs.

Viņš pauda, ka, līdz ar tiesas lēmumu par Dimanta atjaunošanu darbā, konkurss uz šo amatu faktiski ir beidzies. Vienlaikus Dimants pavēstīja, ka Saeimas deputātu savulaik uzsvērtais, ka iztrūkstošais padomes loceklis jāatrod iespējami ātrāk acīmredzot nav bijusi patiesība.

«Šis konkurss notika pārāk ilgi. Deputāti paziņoja, ka padomei jāstrādā pilnā sastāvā, jo tai jāpieņem svarīgi lēmumi, bet izšķirošā lēmuma, kā zināms, nav joprojām. Var secināt, ka NEPLP notiekošais Saeimā nemaz nešķiet tik būtisks,» sacīja Rozenbergs.

Tāpat viņš akcentēja, ka atbalsta tiesas lēmumu attiecībā uz Dimanta atjaunošanu darbā.

Aģentūra BNS ziņoja, ka 3.decembrī Administratīvā rajona tiesa atklātā tiesas sēdē jau izskatīja administratīvo lietu, kas ierosināta pēc Dimanta pieteikuma par Saeimas 2015.gada 8.jūlija lēmuma par viņa atbrīvošanu no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļa amata atzīšanu par spēkā neesošu (atcelšanu).

Saeima, 50 deputātiem balsojot par, atbrīvoja Dimantu no NEPLP locekļa amata, pamatojoties uz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pantiem, kas paredz, ka ir konstatēti tādi normatīvajos aktos noteikti apstākļi, kas liedz attiecīgajai personai būt par padomes locekli, kā arī paredz labu reputāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu