Sīrijā sāk opozīcijas kaujinieku evakuāciju no trim apdzīvotām vietām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sīrijā pirmdien sākās vairāk nekā 450 opozīcijas kaujinieku un viņu civilo tuvinieku evakuācija no trim apdzīvotām vietām, kas notiek ANO pārraudzībā saskaņā ar retu vienošanos starp Sīrijas režīmu un opozīciju, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

Abas puses septembrī panāca vienošanos par sešu mēnešu pamieru Zabadani pilsētā, kas ir pēdējais nemiernieku bastions Sīrijā pie Libānas robežas, un Fuaas un Kafrajas ciemos, kas ir pēdējie divi valdības spēku aplenktie šiītu ciemi Idlibas provincē Sīrijas ziemeļrietumos.

Ar ANO starpniecību noslēgtā vienošanās paredz pamieru, lai varētu piegādāt humāno palīdzību un pēc tam evakuēt ievainotus civiliedzīvotājus un kaujiniekus.

Zabadani pirmdien ieradās autobusi un ātrās palīdzības mašīnas vairāk nekā 120 cilvēku evakuācijas veikšanai. Autokolonna no Zabadani aizbrauks uz Libānas galvaspilsētu Beirūtu, no kurienes evakuētie ar lidmašīnu dosies uz Turciju, bet pēc tam ieradīsies Sīrijā opozīcijas ieņemtos rajonos.

No Fuaas un Kafrajas ciemiem pirmdien sāka evakuēties apmēram 335 cilvēku, kas vispirms caur Havas robežpunktu dosies uz Turciju, no turienes aizlidos uz Beirūtu un pēc tam pa sauszemi aizbrauks uz Damasku.

Citu vienošanos par tūkstošiem džihādistu un civiliedzīvotāju evakuāciju no Damaskas dienvidiem sestdien aizkavēja nemiernieku līdera Zahrana Alluša nogalināšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu