Lielbritānijā plūdu dēļ evakuēti simtiem cilvēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Anglijas ziemeļos simtiem cilvēku evakuēti no mājām rajonos, ko apdraud spēcīgu lietusgāžu izraisīti plūdi, kas visnopietnāk skāruši Lankašīru un Jorkšīru. Plūdu trauksme izludināta arī vairākos Velsas un Skotijas rajonos.

Kā paziņojusi Lielbritānijas vides ministre Liza Trasa, vietām nolijis «nepieredzēts nokrišņu daudzums» un vairākās upēs ūdens līmenis joprojām turpina celties.

Plūdu skartajā reģionā transformatoru apakšstacijas bojājuma dēļ bez elektroenerģijas palikušas aptuveni 10 000 mājsaimniecības, no applūdušajām mājām pirmām kārtām evakuēti veci ļaudis un citu riska grupu cilvēki. Glābšanas darbos iesaistīta arī armija.

Daudzi strauti pārvērtušies mutuļojošās plūdu straumēs, vietumis ēku pirmie stāvi applūduši līdz palodzēm un autobraucējiem nācies pamest mašīnas.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons svētdien sasaucis uz sēdi valdības ārkārtējo situāciju komisiju un pirmdien plāno apmeklēt plūdu skartos rajonus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu