Nacionālās operas un baleta vadības atalgojums paredzēts līdz 3201 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Nacionālās opera un baleta (LNOB) vadības, kas ir viena no 14 Kultūras ministrijas (KM) kapitālsabiedrībām, atalgojuma griesti paredzēti līdz 3201 eiro, informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Kā ziņots, vakar valdībā tika pieņemti noteikumi, kas regulēs maksimālā atalgojuma apmēru publisko kapitālsabiedrību valdēs un padomēs. Noteikumi paredz, ka tiks izveidotas trīs kapitālsabiedrību grupas atkarībā no finanšu radītājiem un darbinieku skaita - mazas, vidējas un lielas.

Vizule skaidroja, ka LNOB kvalificējama kā vidēja kapitālsabiedrība, savukārt pārējās 13 kapitālsabiedrības ir kvalificējamas kā mazas.

Mazajām kapitālsabiedrībām, kuru vidū ir visi teātri, koncertorganizācijas un Rīgas cirks, atalgojuma griesti nākamgad provizoriski ir līdz 2533 eiro, ņemot vērā, ka Ministru kabineta noteikumi paredz pakāpenisku pieaugumu par 25% gadā.

«Šobrīd minētās summas ir tikai atalgojuma griesti, nevis noteiktais atalgojums. Par konkrētu atlīdzības apmēru ministrija vēl nav lēmusi, jo saskaņā ar apstiprinātajiem noteikumiem atlīdzība pārskatāma līdz 2016.gada 1.jūnijam,» akcentēja KM pārstāve.

Par atlīdzības pārskatīšanu KM lems nākamā gada aprīlī pēc kapitālsabiedrību 2015.gada pārskata saņemšanas, ņemot vērā sasniegtos rezultātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu