Britu likumdevēji pieprasa «Islāma valsts» noziegumus atzīt par genocīdu

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā 60 Lielbritānijas parlamenta deputāti nosūtījuši vēstuli premjerministram Deividam Kemeronam ar lūgumu vērst spiedienu uz ANO, lai panāktu, ka džihādistu grupējuma «Islāma valsts» zvērības pret kristiešiem un citām minoritātēm tiktu atzītas par genocīdu, pirmdien vēsta britu mediji.

«Islāma valsts» vainojama reliģisko līderu nogalināšanā, masu slepkavībās, spīdzināšanā, nolaupīšanās ar mērķi saņemt izpirkumu vai pakļaut upurus seksuālai verdzībai, vardarbībā pret kristiešu sievietēm un meitenēm, kā arī citu reliģiju pārstāvēm, norāda vēstules autori.

Viņi arī atgādina par gadījumiem, kad kristiešu draudzēm nolaupīta zeme un citi īpašumi, bet kristieši piespiesti pāriet islāmā.

«Islāma valsts» ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums arī sācis nostiprināties un izplesties Lībijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu