«air France» atrastā ierīce bijusi viltus spridzeklis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizdomīgā ierīce, kas svētdien atrasta lidmašīnas «Air France» tualetē un kuras dēļ aviolaineris veicis ārkārtas nosēšanos Kenijas lidostā, izrādījusies nekaitīga un incidents bijusi «viltus trauksme», svētdien preses konferencē paziņojušas aviokompānijas amatpersonas.

«Visa mums patlaban pieejamā informācija liecina, ka objekts nebūtu varējis izraisīt eksploziju vai bojāt lidmašīnu, bet drīzāk bija kartona, papīra strēmeļu un hronometra salikums,» atsaucoties uz «Air France» amatpersonām, vēsta AP, uzsverot, ka tā bijusi viltus trauksme.

Kā ziņots, «Air France» lidmašīna šodien veikusi piespiedu nolaišanos Kenijā, jo aviolainera tualetē atrasta aizdomīga ierīce, kas varētu būt spridzeklis, vēsta «Reuters».

Policijas amatpersona aģentūrai AP pastāstījusi, ka kāds pasažieris tualetē atradis ierīci, kas izskatījusies kā hronometrs. Viņš par to informējis lidmašīnas apkalpi, kas savukārt šo informāciju nodevuši pilotiem.

Kāds no pasažieriem pastāstījis, ka apkalpe pasažierus informējusi, ka tiks veikta nolaišanās tehnisku iemeslu dēļ. Lidmašīnā esošie cilvēki pilnībā saglabājuši mieru.

Lidmašīna veikusi ārkārtas nosēšanos Kenijā un pasažieri evakuēti pa tās avārijas izejām.

Reiss AF 463, kurā bija 459 pasažieri un 14 apkalpes locekļi, atradās ceļā no Maurīcijas uz Parīzi, taču tā veikusi ārkārtas nosēšanos Kenijas lidostā Mombasas pilsētā.

Francijā joprojām ir paaugstināts terorisma līmenis pēc 13.novembrī notikušajām apšaudēm Parīzē, kurās dzīvību zaudēja 130 cilvēki. Sīrijas teroristiskais grupējums «Daesh» paziņojis, ka terorakti ir atbilde par Francijas veiktajām militārajām darbībām Sīrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu