Jānim Vaišļam nepieciešama sirds transplantācija; «Ziedot.lv» vāc ziedojumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceļotājs un radošā personība Jānis Vaišļa sirgst ar sirds amiloidozi, kas ir reta un dzīvībai bīstama slimība, tādēļ viņam nepieciešama sirds transplantācija, liecina informācija «Ziedot.lv» mājaslapā.

Lai veiktu sirds transplantāciju, nepieciešami 120 000 eiro. Naudu iespējams ziedot, zvanot pa labdarības tālruni 90067009 vai «Ziedot.lv» mājaslapā, izmantojot internetbanku vai norēķinu karti.

Slimība Vaišļam atklāta pavisam nesen un tā strauji progresē. Viņa dzīvību var glābt, tuvāko četru nedēļu laikā veicot sirds transplantāciju. Atrast donoru Latvijā tik īsā laikā var neizdoties, lai gan tādā gadījumā transplantāciju apmaksātu valsts. Steidzamības dēļ donors jāmeklē visā Eiropā. Lai Vaišļu uzņemtu rindā uz transplantāciju kādā no Eiropas klīnikām un veiktu transplantāciju, nepieciešami 120 000 eiro, norāda viņa draugi un tuvinieki.

«Šo slimību izraisa vielas, kas nogulsnējas sirds muskulī, radot sirdsdarbības traucējumus un izraisot neārstējamu sirds mazspēju, kuras rezultātā iestājas nāve. Lai glābtu dzīvību, nepieciešama sirds transplantācija, taču iespēja, ka četru nedēļu laikā Baltijas valstīs tiks atrasts piemērots donors, ir mazāka nekā tad, ja meklējumi tiktu paplašināti. Tādēļ donors tiks meklēts arī Eiropā, kas trīskāršotu iespēju glābt Jāņa dzīvību,» klāstīja Vaišļas ārstējošais ārsts Andris Skride.

Vaišļam ir 46 gadi. Jau kopš skolas gadiem viņš aktīvi iesaistījies sabiedriskajā dzīvē. Vairākus gadus strādājis Rīgas Tehniskās universitātes Studentu klubā anglikāņu baznīcā, līdz ar neatkarības vēsmām palīdzējis atjaunot studentu korporāciju «Selonija». 90.gadu sākumā viņš guva atpazīstamību, darbojoties populārajā radošā apvienībā «Zvaigznīšu brīdis». Šajā laikā arī tapušas pirmās filmas ar Vaišļas dalību - «Ceļojums uz Tukumu», «Kovačs» un «Sviests».

2001.gadā Vaišļa piekrita piedalīties ceļojumā apkārt pasaulei ar jahtu «Milda». Viņš bijis arī «Radio Skonto» ētera personība, veidojis vairākus televīzijas raidījumus LNT. Kopā ar domubiedriem piedalījies arī «Eirovīzijas» dziesmu konkursā ar muzikālu dejas priekšnesumu «Pirates of the Sea».

Kopš 2011.gada viņš darbojas ar jauniešu biedrību «Chaula.tv», kur kopā ar entuziastiem veido savu televīzijas kanālu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu