Baltijā sašutums: Kanādas premjers, iespējams, nezina par Baltijas valstu eksistenci

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Baltijas valstu Eiropas Parlamenta (EP) deputāti uztraucas, ka Kanādas premjerministrs Džastins Trudo, iespējams, nezina par Baltijas valstu eksistenci.

Kā vēsta nedēļas ziņu žurnāls «Maclean's», Trudo filmējies video, kurā viņam minūtes laikā jāatbild uz vairākiem īsiem jautājumiem, piemēram, par to, kā sauca viņa pirmo mājdzīvnieku vai kādās valodās viņš vēlētos runāt. Video izskanēja arī jautājums par to, kura ir Trudo mīļākā Baltijas valsts. Trudo teica: «Uz to nav vērts atbildēt» («That’s not a thing» - sarunvalodā lietots, tieši netulkojams izteiciens, ar kuru priekšmets tiek pasludināts par neesošu vai tādu, kuru nav vērts pieminēt).

Kā atzina deputāts Antans Goga, kas EP pārstāv Lietuvu, ziņu portālu vēsts, ka Trudo nezina par Baltijas valstu eksistenci, visus satriekusi.

Lai pamācītu Kanādas premjerministru, Goga kopā ar vairākiem EP deputātiem no citām Baltijas valstīm, tostarp latvieti Ivetu Griguli (ZZS), ierakstījuši Trudo veltītu Ziemassvētku video, pievienojot tam mirkļbirku «#BalticThing».

Video aicina Kanādas premjeru apmeklēt kādu «Toronto Raptors» basketbola spēli, kur viņš varētu redzēt Lietuvā dzimušo basketbolistu Jonu Valančiūnu. Pārējie deputāti norāda, ka Igaunijā savukārt radīta programma «Skype», bet Latvijas sportisti ir līderi skeletonā. Goga, kurš bijis pazīstams «World Poker Tour» spēlmanis, kas pazīstams kā «Tony G.», uzaicina Trudo uzspēlēt kārtis.

Lai gan video ir draudzīgs sveiciens, Baltijas valstu deputāti neslēpj satraukumu, ka Trudo varētu neatbalstīt Baltijas valstu aizsardzību ar tik lielu entuziasmu, kā to darīja iepriekšējais Kanādas valdības vadītājs Stīvens Hārpers.

«Mēs esam norūpējušies, ka Kanāda varētu uzskatīt Baltijas valstis par nesvarīgām,» paskaidroja Goga.

Trudo atbildējis, ka ar savu skandālu sacēlušo atbildi vēlējies diplomātiski neatbildēt uz viņam uzdoto jautājumu. Viņš tādējādi centies pateikt, ka ir bezjēdzīgi izvēlēties vienu mīļāko no trim Baltijas valstīm. Trudo zinot, ka Baltijas valstis eksistē, jo viņam savulaik bijušas attiecības ar sievieti, kura nākusi no šā reģiona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu