Lielbritānijas vēstniece rosina ekstrēmisma ideoloģiju apkarot ar Rietumu pasaules liberālajām vērtībām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pret ekstrēmisma ideoloģiju jācīnās ar pašu liberālajām vērtībām, kā arī jāuzlabo integrācija, atsakoties no segregācijas skolās un kopienās, kas māca neiecietību, intervijā aģentūrai LETA sacīja Lielbritānijas vēstniece Latvijā Sāra Kaulija.

Runājot par pēdējiem notikumiem Parīzē, vēstniece skaidroja, ka Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons salīdzinoši nesen uzrunā norādīja uz sava veida rīcības plānu, kuru Lielbritānija ieviesīs, lai stiprinātu cīņu pret terorismu. Premjerministra piedāvājums aptver plašu spektru - militāru spēku, pretterorisma ekspertīzi un veidus, kā sakaut šo indīgo stāstījumu, kas ir ļaunuma pamatā.

«Attiecībā uz pretterorismu premjerministrs ir paziņojis, ka drošības un izlūkošanas darbinieku rindas tiks papildinātas ar 1900 jauniem cilvēkiem. Tāpat tiks palielināts finansējums Lielbritānijas pretterorisma tīklam Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā, Dienvidāzijā un Subsahāras reģionā. Tāpat mums jāatceras, ka šo draudu pamatā ir ekstrēmisma ideoloģija,» viņa sacīja, norādot, ka pret ekstrēmisma ideoloģiju jācīnās ar pašu liberālajām vērtībām. «Tāpat mums ir jāuzlabo integrācija, atsakoties no segregācijas skolās un kopienās, kas māca neiecietību,» viņa sacīja.

Vaicāta, vai būtu nepieciešama stingrāka Eiropas Savienības (ES) kontrole, tostarp strikta patvēruma meklētāju regulācija, vēstniece uzsvēra, ka Lielbritānija šajā jomā vienmēr paudusi ļoti skaidru viedokli par robežu drošības nozīmīgumu.

«Mēs neesam daļa no Šengenas sistēmas un nekad arī nebūsim. Tomēr pirms šī uzbrukuma mēs ļoti cieši strādājām kopā ar Francijas un citu Eiropas valstu valdībām, lai stiprinātu ES ārējo robežu, un turpināsim to darīt, uzlabojot mūsu iespējas novērst uzbrukumus,» viņa sacīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu