ES liks pastiprināt drošību, lai novērstu kiberuzbrukumus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis un Eiropas Parlamenta (EP) deputāti ir vienojušies novērst kiberuzbrukumus, interneta kompānijām, piemēram, «eBay», «Amazon» un «Google» prasot palielināt drošību un ziņot par pārkāpumiem, otrdien paziņoja amatpersonas.

Tās informēja, ka par pirmo ES līmeņa noteikumu projektu vienošanās panākta pirmdienas vakarā, un tie paredz arī enerģētikas kompānijām, finanšu institūcijām, kā arī transporta, veselības aprūpes un ūdensapgādes pakalpojumu sniedzējiem pastiprināt savu drošību kibertelpā un informēt valsts iestādes par uzbrukumiem.

«Šī vienošanās ir nozīmīgs solis, lai paaugstinātu kiberdrošības līmeni Eiropā,» emuārā paziņoja ES digitālo lietu komisārs Ginters Etingers.

EP informēja, ka vienošanās paredz, ka tiešsaistes tirdzniecības vietām, piemēram, «eBay» un «Amazon», kā arī interneta meklētājiem, piemēram, «Google», un mākoņdatošanas vietnēm būs jāgarantē savas infrastruktūras drošība un jāziņo par lieliem incidentiem.

Noteikumi neattieksies uz mikro un mazajām digitālajām kompānijām.

Eiropas uzņēmēji un ekonomika kopumā kibernoziedzības un kuberuzbrukumu dēļ zaudē simtiem miljardu eiro gadā, paziņoja Etingers.

«Es nepalikšu malā un neļaušu šiem noziedzniekiem un kiberteroristiem uzbrukt mūsu uzņēmumiem, iebrukt mūsu privātajā dzīvē un iznīcināt uzticību mūsu digitālajai ekonomikai un sabiedrībai,» viņš teica.

Jauno noteikumu mērķis ir veicināt patērētāju, valdības un uzņēmēju uzticību tehnoloģijām un sistēmām, no kurām ir atkarīgi digitālie tīkli un pakalpojumi, sacīja ES komisārs.

Tāpat tie izstrādāti, lai garantētu, ka elektrības, gāzes un transporta sektori «var droši sniegt savus pamata pakalpojumus savā valstī un ārvalstīs», piebilda Etingers.

Viņš norādīja, ka noteikumi ir izstrādāti, lai atbalstītu ambiciozo plānu, kurš tika prezentēts šogad un paredz mainīt Eiropas sašķelto tehnoloģiju sektoru, lai izveidotu «vienotu digitālo tirgu».

EP paziņoja, ka vienošanās ir jāapstiprina tā vienotā tirgus komisijā un 28 dalībvalstīs. Spēkā tā stāsies uzreiz pēc publicēšanas ES oficiālajā vēstnesī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu