Gapoņenko no Krievijas tautiešu fonda saņēmis vairāk nekā 80 000 eiro (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Krievijas tautiešu politikas pārstāvis Latvijā, nereģistrētās organizācijas «Nepilsoņu kongress» līderis Aleksandrs Gapoņenko filmu veidošanai un bērnu nometņu organizēšanai pēdējos gados no «Ārvalstīs dzīvojošo Krievijas tautiešu un sadarbības fonda» saņēmis vairāk nekā 80 000 eiro, TV3 raidījumam «Nekā personīga» pastāstīja Drošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets.

Viņš kārtējo reizi atzina, ka DP vērtējumā Gapoņenko ir uztverams kā viens no pašiem aktīvākajiem Krievijas ietekmes aģentiem, kas darbojas ne tikai Latvijā, bet arī starptautiski.

Pēc DP rīcībā esošās informācijas, Gapoņenko no «Ārvalstīs dzīvojošo Krievijas tautiešu un sadarbības fonda» šogad saņēmis 13 000 eiro dokumentālās filmas veidošanai par juvenālo justīciju - «konkrēti par šīs bīstamās rietumu juvenālās justīcijas ietekmi uz ārvalstīs dzīvojošiem Krievijas tautiešiem».

2014.gadā Gapoņenko no minētā fonda esot saņēmis 12 000 eiro vasaras nometnes organizēšanai jaunajiem līderiem.

2013.gadā Gapoņenko no fonda saņēmis 12 850 eiro mācību filmas sagatavošanai par Latvijas vēsturi 20.gadsimtā.

Savukārt 2012.gadā Krievijas tautiešu politikas pārstāvis no fonda saņēmis 44 000 eiro projektam par pilsoniskās sabiedrības jauno līderu apmācību.

«Tas apliecina, ka naudas resursi, kas tiek iegūti no Krievijas fondiem, ir ļoti, ļoti ievērojami,» raidījumam apliecināja Mežviets.

Gapoņenko jaunās filmas par juvenālo justīciju prezentācijā gan «Nekā personīga» pārstāvji netika ielaisti, jo pasākums esot bijis paredzēts tikai aicinātiem viesiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu