Londonā 4000 cilvēku protestē pret Lielbritānijas iesaistīšanos uzlidojumos Sīrijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tūkstošiem protestētāju otrdien izgāja Londonas ielās, lai protestētu pret Lielbritānijas iesaistīšanos gaisa uzlidojumos teroristu grupējuma «Islāma valsts» mērķiem Sīrijā.

Aptuveni 4000 cilvēku devās gājienā no parlamenta uz valdošās Konservatīvo partijas biroju, no kura netālu atrodas arī leiboristu galvenā mītne.

Pēdējo četru dienu laikā šī bija jau otrā lielā protestu akcija, kas Londonā notikusi saistībā ar Sīrijas jautājumu.

«Mēs esam šeit, lai pateiktu vienu vienkāršu lietu: Nebombardējiet Sīriju. Nedariet to, ko izdarījāt 2001.gadā, 2003.gadā un 2011.gadā,» paziņoja kustības «Stop the War Coalition» pārstāve, ar to domājot Lielbritānijas iesaistīšanos karos Afganistānā, Irākā un Lībijā.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas parlaments trešdien balsos par pievienošanos gaisa uzlidojumiem teroristu grupējuma «Islāma valsts» pozīcijām Sīrijā.

Lielbritānija jau tagad piedalās uzlidojumos «Islāma valsts» kaujiniekiem Irākā, taču līdz šim uzlidojumos Sīrijā britu lidmašīnas nav piedalījušās.

Protests Londonā

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons apgalvo, ka uzlidojumi jāveic arī Sīrijā, lai novērstu tādus teroristu uzbrukumus, kādi 13. un 14. novembrī notika Parīzē, bet daudzi eksperti un likumdevēji ir skeptiski noskaņoti.

Leiboristu līderis Džeremijs Kobrins laikrakstā «Guardian» otrdien pārmeta Kemeronam, ka tas izvēlējies «vispirms bombardē, runā vēlāk» stratēģiju, savukārt Kemerons nosauca Kobrinu un viņa sabiedrotos par «teroristu simpatizētājiem», jo viņi iebilst pret gaisa uzlidojumiem.

Sabiedriskās domas pētniecības uzņēmuma «YouGov» aptauja, kas veikta laikrakstam «The Times», liecina, ka mazāk nekā puse britu - 48% - atbalsta gaisa uzlidojumu sākšanu Sīrijā.

Pagājušajā nedēļā veiktā aptaujā uzlidojumus atbalstīja 59%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu