Vairums britu vēlas valsts izstāšanos no ES

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairums Lielbritānijas iedzīvotāju vēlas, lai valsts izstājas no Eiropas Savienības (ES), liecina otrdien publiskotie aptaujas dati.

52% respondentu pagājušajā nedēļā veiktajā aptaujā apliecinājuši, ka vēlas, lai Lielbritānija pamet ES, bet 48% vēlas valsts palikšanu blokā, liecina pētījumu centra ORB aptaujas rezultāti.

Atsevišķs atbildes variants respondentiem, kas lēmumu vēl nav pieņēmuši, netika dots.

Oktobrī 53% izteicās par labu palikšanai ES, bet septembrī - 55%, atgādina ORB, kas veic aptaujas laikrakstam «The Independent».

Aptauja arī atklājusi uzskatu atšķirību dažādu paaudžu respondentu starpā.

Tā 18 līdz 24 gadus vecu respondentu vidū 69% vēlas Lielbritānijas palikšanu ES, bet par 65 gadiem vecāko respondentu vidū tādu ir vien 38%.

Lielākais atbalsts Apvienotās Karalistes palikšanai ES ir Skotijā un Velsā, bet Anglijā vairumā reģionu palikšanu ES atbalsta mazāk par 50% iedzīvotāju.

Kā skaidro aktīvisti, kas vēlas Lielbritānijas palikšanu ES, bēgļu krīzes dēļ arvien vairāk cilvēku sliecas par labu ES pamešanai, savukārt šomēnes Parīzē pārciesto teroraktu rezultātā līdzjūtīgie briti varētu sliekties par labu saitēm ar ES.

Aptauja tika veikta jau pēc Parīzes slaktiņa, kurā tika nogalināti 130 cilvēki.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons solījis līdz 2017.gada beigām sarīkot referendumu par valsts turpmāko dalību ES.

Kemerons, kurš, pēc paša teiktā, atbalsta valsts palikšanu ES, izklāstījis prasības Lielbritānijas turpmākajai dalībai ES, ar tām sadusmojot vairākus ES līderus, kas prasības nodēvējuši par nereālistiskām.

Vairums prasību ir vērstas uz to, lai Lielbritānijas tautsaimniecībai garantētu izņēmuma nosacījumus attiecībā uz zināmu ES noteikumu izpildi, kā arī migrācijas samazināšanu no atsevišķām bloka dalībvalstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu