Ukraina rosina aizliegt preču piegādi Krimai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks pirmdien ierosinājis uz laiku aizliegt preču piegādi Krimas pussalai.

«Es ierosinu pagaidu aizliegumu preču kustībai» starp Ukrainu un Krimu, valdības sēdē paziņoja Jaceņuks.

Premjers ar šādu ierosinājumu nāca klajā pēc Ukrainas prezidenta Petro Porošenko aicinājuma valdībai apspriest šo jautājumu.

Prezidenta Petro Porošenko preses dienests pavētīja aģentūrai UNIAN, ka Porošenko ir vērsies pie premjerministra Arsenija Jaceņuka ar priekšlikumu izveidot darba grupu, kas analizētu jautājumu par kravu pārvadājumu un preču apmaiņas pārtraukšanu abos virzienos ar Krimu, un sagatavot attiecīgo likumprojektu.

Porošenko arī aicināja līdz valdības lēmuma pieņemšanai nodrošināt pagaidu kravas autotransporta un dzelzceļa pārvadājumu pārtraukšanu ar Krimu.

Viņš norādīja, ka viens no galvenajiem Ukrainas varasiestāžu uzdevumiem pašlaik ir Ukrainas turpmāko attiecību noteikšana ar Krimu.

«Pēdējā laikā ievērojami ir saasinājusies sabiedrisko aktīvistu un Krimas okupācijas varasiestāžu pretstāve. Ir ierosināta virkne krimināllietu pret Krimas tirdzniecības blokādes iniciatoriem. Beztermiņa akcijas, kas sākās šā gada 20.septembrī, Ukrainas preču piegāžu blokādei Krimas pussalā iniciatori pieprasa pilnībā pārtraukt tirdzniecības attiecības ar okupēto teritoriju,» uzvēra Ukrainas prezidents.

Jau vēstīts, ka Krimas tatāri un aktīvisti 20.septembrī sāka beztermiņa akciju, kuras laikā tiek bloķēta pussala no Ukrainas puses. Akcijas rezultātā Krimā netiek ielaistas kravas pārvadājumu automašīnas.

Krievija anektēja Ukrainas Krimas pussalu 2014.gada martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu