Hondurasā aiztur piecus sīriešus ar zagtām Grieķijas pasēm ceļā uz ASV

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Hondurasas varas iestādes ir aizturējušas piecus Sīrijas pilsoņus, kas ar zagtām Grieķijas pasēm mēģināja nokļūt ASV, trešdien paziņoja policija.

Ziņa par šiem sīriešiem rada bažas pēc pagājušo piektdien Parīzē notikušajiem teroraktiem, kurus sarīkoja ar Sīriju saistīti džihādisti.

Sīrieši tika aizturēti otrdien, kad viņi ielidoja Hondurasas galvaspilsētas Tegusigalpas Tonkontinas starptautiskajā lidostā un tika pieķerti drošības pārbaužu laikā, reportieriem sacīja policijas preses sekretārs Anibals Baka.

«Pieci Sīrijas pilsoņi ir aizturēti un tiks nogādāti uz mūsu birojiem izmeklēšanai, jo ir aizdomas, ka viņiem ir viltoti dokumenti – Grieķijā nozagtas pases,» sacīja Baka.

Sīrieši ar gaisa transportu bija no Sīrijas nonākuši Libānā, bet pēc tam devušies tālāk uz Turciju, Brazīliju, Argentīnu, Kostariku un Hondurasu.

Viņi plānoja nokļūt Hondurasas otrajā lielākajā pilsētā Sanpedro Sulā, lai pa sauszemi dotos caur Gvatemalu un Meksiku uz ASV, sacīja policijas preses sekretārs.

Šī sīriešu ceļojuma iemesli vēl nav zināmi, un Hondurasas policija uzskata par iespējamu, ka viņi varētu būt bēgļi, kas glābušies no kara Sīrijā.

«Mēs nesakām, ka viņi ir teroristi. Pret viņiem notiek izmeklēšana par viltotu pasu izmantošanu. Varbūt viņi bēg no kara. Tas tiek izmeklēts,» sacīja Baka.

ASV un citas Sīrijas konfliktā iesaistītas valstis ir trauksmes gatavībā pēc pagājušo piektdien Parīzē notikušajiem teroraktiem un pēc Krievijas pasažieru uzspridzināšanas Ēģiptē 31.oktobrī.

Par šiem uzbrukumiem ir uzņēmies atbildību džihādistu grupējums «Islāma valsts», kas bāzējies Irākā un Sīrijā.

Pie viena Parīzes terorista bija Sīrijas pase, kas tikusi izmantota tranzītam caur Grieķiju.

Hondurasa pirmdien paziņoja, ka pēc Parīzes teroraktiem ir pastiprinājusi drošību ostās un lidostās.

Hondurasa ir viena no valstīm maršrutā uz ASV, kuru bieži izmanto nelegāli migranti. Šogad Hondurasā nelegāli ieradušies vismaz 12,6 tūkstoši ārzemnieku, un gandrīz visiem bija mērķis doties tālāk uz ASV, pavēstīja Hondurasas Starpinstitucionālo drošības spēku preses sekretārs pulkvežleitnants Santoss Nolasko.

Starp Hondurasā aizturētajiem nelegālajiem imigrantiem bija citu Latīņamerikas valstu pilsoņi, kā arī Somālijas, Irānas, Ganas, Etiopijas, Senegālas, Kamerūnas, Gvinejas, Šrilankas, Eritrejas, Togo, Bangladešas, Pakistānas un Nepālas pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu