LĀB: smēķēšanas jomā plašumā iet divas lietas - ūdenspīpes un elektroniskās cigaretes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Smēķēšanas jomā Latvijā plašumā iet divas lietas - ūdenspīpes un elektroniskās cigaretes, otrdien teica Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidents Pēteris Apinis.

Eirobarometra dati liecina, ka

Latvija ir pirmajā vietā Eiropas Savienībā ūdenspīpju lietošanā.

«Kad 2008.gadā mums izdevās aizliegt smēķēt kafejnīcās, teātros, restorānos, pašvaldību institūcijās [izņemot tam nodalītās vietās], kas ir mūsu lielā uzvara, jauniešu smēķēšana iet mazumā. Vairumā iet tikai divas lietas - ūdenspīpes un elektroniskās cigaretes,» sacīja Apinis.

Viņš informēja, ka

top jauni likuma grozījumi, kurā būšot ierakstīts, ka ar smēķēšanu jāsaprot arī ūdenspīpes.

Mēģinot skaidrot, kāpēc Latvija ir pirmajā vietā Eiropā, Apinis teica, ka «tas tomēr ir liels bizness».

«Ja tur nav rakstīts lieliem burtiem ūdenspīpe, viņi izliekas, ka tā nav. Kaut arī tā ir tāda pati smēķēšana,» uzsver Apinis. LĀB prezidents norāda, ka jaunajā likumprojektā tas tikšot ierakstīts, «jo citādi mūsu policisti to nesaprot».

BNS jau ziņoja, ka otrdien notika preses konference, tuvojoties pasaules HOPS jeb smacējošā bronhīta dienai. 14.novembrī notiks akcija «Nekad nav par vēlu!» no plkst. 12 līdz 15 centrā «Riga Plaza».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu