Meksikas prezidents sola debates par marihuānas legalizāciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Meksikas prezidents Enrike Penja Njeto pirmdien ļāva noprast, ka viņa valdība varētu atteikties no iebildumiem pret marihuānas legalizāciju atkarībā no ekspertu debašu iznākuma šajā jautājumā.

Piecas dienas pēc tam, kad Augstākā tiesa bija atļāvusi četriem cilvēkiem audzēt marihuānu personīgai lietošanai, prezidents solīja, ka pulcēs medicīnas ekspertus, sociologus, zinātniekus un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjus, lai debatētu par šo jautājumu.

«Es pats vienmēr esmu teicis, ka personīgi neatbalstu marihuānas eventuālu legalizāciju,» drošības foruma gaitā sacīja Penja Njeto, brīdinot, ka marihuānas lietošana var novest pie smago narkotiku lietošanas.

«Tomēr es neesmu vienīgais patiesības īpašnieks,» viņš atzina. «Es esmu atvērts un būšu atvērts kā prezidents, apkopojot dokumentus, zinātniski pamatotus viedokļus, kas galu galā varētu novest pie atšķirīgas nostājas.»

Ja tā notiks, sacīja prezidents, valdībai un Kongresam būs jānāk klajā ar «piemērotu un piesardzīgu likumdošanu» marihuānas jautājuma regulācijai.

Augstākās tiesas vēsturiskais 4.novembra spriedums, kas gan attiecas tikai uz četriem cilvēkiem, raisījis marihuānas legalizācijas atbalstītāju cerības, ka Meksika varētu atteikties no «zālītes» aizlieguma.

Vēl četri līdzīgi Augstākās tiesas spriedumi radīs juridisku precedentu likuma grozījumiem.

Četri Meksikas Atbildīgas un tolerantas personīgas lietošanas biedrības (SMART) biedri, kas uzvarēja tiesā, sacījuši, ka viņu mērķis ir piespiest Kongresu mainīt likumdošanu.

Organizācija uzskata, ka līdz ar marihuānas legalizāciju tiks laupīts viens no narkotiku karteļu lielākajiem ienākumu avotiem, līdz ar to tiks mazināti narkotiku karu apjomi, kuros dzīvību zaudējuši tūkstošiem cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu