Daces un Artūra Reiniku mīlestības stāsts

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmā, īstā, vienīgā televīzija sievietēm «STV Pirmā!» ieklausījusies mūziķa Laura Reinika vecāku Artūra un Daces mīlestības stāstā «Pirmā mīlestība». Daces un Artūra stāsta laikā atklājās, kā abi iepazinušies pirms teju 37 gadiem, kur slēpjas laimīgu attiecību noslēpums un kas mainījies, ja atskatās uz jaunības gadiem un šo brīdi. Tāpat abi laulātie ietērpuši vārdos, kas ir mīlestība, un Artūrs atzinis: «Ja man būtu atkal jāsāk mācīties pirmajā kursā, es ietu to pašu ceļu - aplidotu Daci.»

Daces un Artūra Reiniku «Pirmās mīlestības» stāsts televīzijā «STV Pirmā!»

Dace: Mēs satikāmies Daugavpils pedagoģiskajā institūtā.

Artūrs: Mēs bijām vienā kursā, vienā grupā.

Dace: Kā divi studenti satikāmies, bet pirmajā gadā mūsu draudzība bija tikai tādā draudzības līmenī.

Artūrs: Arvien vairāk tajā meitenē ieskatījos, jo viņa krasi atšķīrās no pārējām.

Dace: Un kaut kā tas viss tā lēnām, lēnām pārgāja, ka… nu ieskatījāmies dziļāk viens otrā.

Artūrs: Mani vecāki ik pa brīdim brauca pārbaudīt, kā man iet.

Dace: Taisni es nāku viņai [Artūra mammai, - red. piezīme] pretim, un viņa jautā, vai es nezinu, kur tāds Artūrs Reiniks ir. Es teicu - jā, mēs stājāmies kopā. Un tā es viņu aizvedu līdz Artūram.

Artūrs: Pirmā meitene no mana kursa, ko viņi satika, bija Dace. Jau kaut kādu simbolu var saskatīt.

Dace: Saprotiet, man pat liekas, ka

mīlestība ir dziļāka, nekā tā bija jaunībā. Jaunībā tas ir tas jaunības trakums, jaunības dzirkstele.

Un tad ir bērni un rūpes, kuras varbūt sadalās uz bērniem un viņa mūziku. Šis vecums ir tas, kad ir tāda lielāka uzmanība, lielāka rūpība. Biežāk pajautā, kā klājas, kā jūties. Tas ir tas pozitīvais, kas.. varbūt jaunībā arī to nevajadzēja vispār.

Artūrs: Gadiem ejot, mīlestība transformējas jau nedaudz savādāk. Parādās atbildība vienam pret otru, cieņa, sapratne, vēlme vairāk iziet uz kompromisiem.

Vai arī tagad jūs viens otram varat teikt: pirmie, īstie, vienīgie, tie, kuriem bija jāsatiekas?

Artūrs: Par Daci es nevaru teikt. Es varu teikt par sevi.

Dace: Mūs ar Artūru noteikti kopā ir saturējušas mūsu kopīgās intereses, jo mūzika ir tā, kas mūs vieno. Diez vai kāda cita sieviete, kura nebūtu mūziķe, Artūru saprastu, viņa dzīvi, nakts dzīvi, kas arī šobrīd ir.

Artūrs: Katram ir zvaigznēs savs liktenis rakstīts. Tas nozīmē, ka mums bija jābūt kopā! Lai nonāktu līdz šim brīdim. Ja patin atpakaļ lenti un man būtu jāsāk atkal mācīties pirmajā kursā, es ietu to pašu ceļu - aplidotu Daci.

Unikāli stāsti par pirmo, īsto un vienīgo latviešu mīlestību ieraugāmi ik otrdienu plkst. 22.00 raidījumā «Pirmā mīlestība» televīzijā sievietēm «STV Pirmā!».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu