Britu eksperti: Krievijas lidmašīnā bijusi ievietota bumba

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas drošības eksperti uzskata, ka nedēļas nogalē Ēģiptē notikušās Krievijas pasažieru lidmašīnas katastrofas cēlonis bijis kravas nodalījumā ievietotas bumbas sprādziens, piektdien ziņo britu raidorganizācija BBC un citi mediji.

Eksperti, kas izmeklē avāriju, uzskata, ka «bumba novietota kravas telpā pirms pacelšanās», neidentificējot savus avotus, vēsta BBC.

Kā ziņots, sestdien 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris, un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Drošības apsvēruma dēļ

Lielbritānija trešdien uz laiku atcēla lidojumus uz Ēģiptes kūrortpilsētu Šarm eš Šeihu. Tūristu evakuēšanai piektdien plānoti vairāk nekā 20 reisi.

Laikraksti «The Times» un «Telegraph» ziņo, ka Lielbritānijas un ASV izlūkdienesti guvuši pierādījumus par to, ka Krievijas lidmašīnā ar bagāžu ienesta bumba.

«Telegraph» vēsta, ka lidojumi uz Šarm eš Šeihu apturēti pēc tam, kad «britu spiegi pārtvēruši vēstījumus, kas liecināja, ka «Islāma valsts» ekstrēmisti plānojuši reģionā lielu teroraktu».

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons ceturtdien paziņoja,

ka pastāv «liela varbūtība», ka Krievijas aviolainera katastrofu izraisīja bumbas sprādziens.

Arī ASV prezidents Baraks Obama intervijā radio sacīja, ka teorija par bumbu varētu būt patiesa.

Krievijas un Ēģiptes līderi tikmēr aicinājuši nogaidīt izmeklēšanas rezultātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu