«Lufthansa Group» aptur lidojumus uz Šarm eš Šeihu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Globālā aviācijas grupa «Lufthansa Group» paziņojusi, ka divas tās lidsabiedrības pārtrauc iknedēļas lidojumus uz Ēģiptes Sīnāja pussalas kūrortpilsētu Šarm eš Šeihu, šādi reaģējot uz Krievijas pasažieru lidmašīnas katastrofu sestdien atceļā no šī Sarkanās jūras piekrastes kūrorta.

Uzņēmuma budžeta klases aviokompānijai «Eurowings» bija iknedēļas lidojumi no Ķelnes/Bonnas lidostas, bet cita tās lidsabiedrība - «Edelweiss Air» - lidoja no Cīrihes, Šveicē. Abu lidsabiedrību lidojumi uz Šarm eš Šeihu atcelti.

Jau ziņots, ka Lielbritānija un Īrija uz laiku atcēlušas lidojumus uz Šarm eš Šeihu.

Kā ceturtdien paziņoja Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons, no Šarm eš Šeihas tiks evakuēti 20 000 britu atpūtnieku. Lai viņus nogādātu dzimtenē, uz Sarkanās jūras piekrastes kūrortu lidos tukšas britu lidmašīnas.

Pastāv nopietnas aizdomas, ka Krievijas lidmašīnas aviokatastrofu Sīnāja pussalā izraisījis bumbas sprādziens, uzsvēra Kemerons.

«Mēs bez pārtraukuma strādājam kopā ar ēģiptiešiem, lai lidostās īstenotu nepieciešamos drošības pasākumus,» viņš sacīja. «Mēs gribam sākt iespējami drīz. Ir samērā vienkāršs, ne sarežģīts pasākumu komplekss, kas ir jāīsteno Šarm eš Šeihas lidostā, lai dotu mums lielāku skaidrību par drošību šajā lidostā.»

Kā ziņots, sestdien 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris, un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu