Romā atklāj atjaunoto Trevi strūklaku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/photos/evanblase

Otrdien Romā no jauna tiks atklāta Trevi strūklaka, kuras atjaunošanu divu miljonu eiro apmērā finansēja modes nams «Fendi».

Greznās strūklakas baseins tika izsūknēts pirms vairāk nekā gada, taču tūristi joprojām met pār plecu monētu speciāli izveidotā mazākā baseinā. Saskaņā ar ticējumu tas nodrošina atgriešanos Romā.

Strūklakas svinīgā atklāšana notiks plkst.17 pēc vietējā laika (plkst.18 pēc Latvijas laika). Sagaidāms, ka tajā piedalīsies «Fendi» radošais direktors Karls Lāgerfelds, dizainere Silvija Venturini Fendi un uzņēmuma vadītājs Pjetro Bekari.

Gandrīz 300 gadus veco strūklaku, ko slavenu padarīja aina režisora Federiko Fellīni kinolentē «La Dolce Vita», ik gadu apmeklē miljoniem tūristu. Tā nokļuva ziņu virsrakstos 2012.gadā, kad pēc sevišķi bargas ziemas strūklakas skulptūras sāka drupt.

Tūlītējā atjaunošana izmaksāja 320 000 eiro. Noskaidrojās, ka steidzami nepieciešami vēl citi atjaunošanas darbi, tāpēc Romas dome vērsās pēc privātā sektora palīdzības.

Luksusa preču koncerna LVMH sastāvā esošais «Fendi» piekrita finansēt strūklakas atjaunošanu, ja četrus gadus strūklakas tuvumā atradīsies plāksne ar zīmola nosaukumu.

Apavu ražotājs «Tod's» finansē atjaunošanas darbus Kolizejā, bet citu populāru tūristu apskates vietu glābšanā iesaistījies arī dārglietu zīmols «Bulgari».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu