Atkritumu pārstrādes veicināšanai līdz 2023.gadam plāno novirzīt € 36 miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Atkritumu pārstrādes veicināšanai līdz 2023.gadam plāno novirzīt 35,86 miljonus eiro no Kohēzijas fonda līdzekļiem, liecina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums.

Šis finansējums paredzēts galvenokārt atkritumu kompostēšanas un anaerobās pārstrādes infrastruktūras attīstībai.

Savukārt atkritumu dalītas savākšanas sistēmas attīstībai, tostarp dalītas vākšanas punktu izveidei, dalītas vākšanas laukumu izveidei un aprīkošanai, specializēto transportlīdzekļu iegādei atkritumu dalītai savākšanai, bezkonteineru maršrutu apkalpošanai plānots novirzīt 5,48 miljonus eiro Kohēzijas fonda līdzekļu.

VARAM plāno, ka ieguldītās Eiropas Savienības Kohēzijas fonda investīcijas un veiktās darbības nodrošinās, ka vidējais pārstrādātais un reģenerētais atkritumu daudzums attiecībā pret attiecīgajā gadā radīto atkritumu daudzumu būs 59%, 2023.gadā nodrošinot papildu atkritumu pārstrādes jaudu par 172 000 tonnām gadā. Iedzīvotājiem būs pieejami dalītas atkritumu savākšanas sistēmas pakalpojumi, izveidojot aptuveni 1000 jaunus dalītās vākšanas punktus un 19 jaunus dalītās vākšanas laukumus, kā arī iegādājoties 25 specializētās autotransporta vienības bezkonteineru dalītās vākšanas maršrutu apkalpošanai.

Tāpat informatīvaja ziņojumā norādīts, ka līdz 2016.gada otrajam ceturksnim iecerēts noslēgt projektu par aizsargājamo biotopu izplatību, lai līdz 2019.gadam varētu pabeigt biotopu kartēšanu, jo tā veicama tikai veģetācijas sezonā un visas valsts teritorijas kartēšana nepieciešamas četras sezonas.

Ar informatīvo ziņojumu otrdien, 3.novembrī, iepazīsies Ministru kabinets.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu