Honda Civic iegūs mazlitrāžas turbo motorus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Honda

Kompānija «Honda» paziņojusi, ka Eiropā piedāvās divus pilnīgi jaunus benzīna VTEC benzīna motorus ar turbopūti un mazāku darba tilpumu.

Jaunajiem motoriem ir 1 un 1,5 litru litru darba tilpums, un tie ietilps desmitās paaudzes Civic jaudas iekārtu klāstā, ko Eiropā piedāvās 2017. gada sākumā. Honda norāda, ka jaunie motori pārstāvēs Earth Dreams Technology sērijas spēka agregātu klāstu un apvienojumā ar savā klasē augstākajiem jaudas rādītājiem nodrošinās arī teicamu patēriņu.

Var piezīmēt, ka pirmais sērijveidā izlaistais Honda VTEC TURBO motors ir 2,0 litru dzinējs, kurš debitēja jaunās paaudzes Civic Type R. Motora jauda ir 310 ZS un, lai arī tie tiek pievadīti tikai priekšējās ass riteņiem, karstais hečbeks 100 km/h sasniedz 5,7 sekundēs.

Foto: Honda

Kāda būs 1 un 1,5 litru turbo motoru jauda, Honda pagaidām neatklāj, taču norāda, ka, pateicoties jaunizstrādātajām turbīnas sistēmām un variējamām vārstu kustībām, kas samazina berzi un enerģijas zudumus, tiek iegūts klasē lielākais jaudas rādītājs. Vienlaikus motori ir arī videi draudzīgi. Jaunajiem motoriem ir turbokompresors ar zemu inerces momentu un augstu reaģētspējas līmeni, kā arī degvielas tiešās iesmidzināšanas tehnoloģija labākam līdzsvaram starp jaudu un griezes momentu.

Paredzams, ka jaunais Civic Eiropā ieradīsies 2017. gada sākumā. Piecu durvju varianti tiks ražoti tikai Honda Apvienotās Karalistes ražotnē (HUM) Svindonā.

Honda ir apstiprinājusi €270 miljonu ieguldījumu jaunās ražošanas tehnoloģijās un procesos, sagatavojoties jaunā modeļa laišanai klajā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu