Ģenerālprokurors pedofilu ķīmiskās kastrācijas efektivitāti dēvē par mītu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers pedofilu ķīmiskās kastrācijas efektivitāti kā soda mēru cīņai pret seksuālo vardarbību pret bērniem dēvē par mītu.

«Ir radīts mīts, ka ķīmiskā kastrācija ir efektīvs līdzeklis [cīņai pret seksuālu vardarbību],» pirmdien pēc Noziedzības novēršanas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Kalnmeiers.

Viņš norādīja, ka ķīmisko kastrāciju var realizēt tikai gadījumā, ja persona pati tai piekrīt. «Tā ir medikamentoza iedarbība. Kamēr viņš lieto medikamentus, tikmēr viņam šīs dzimumtieksmes samazinās. Tiko viņš pārstāj lietot [attiecīgos medikamentus], tā viņam visas funkcijas atjaunojās,» pauda Kalnmeiers.

Ģenerālprokurors arī brīdināja par iespējami bīstamu aspektu pedofilu ķīmiskās kastrācijas kontekstā.

«Te ir jāņem vērā viens cits aspekts - psiholoģiskais. Kā šie medikamenti ietekmē cilvēka psihi. Vai ar šiem medikamentiem netiek radītas briesmas citiem, jo

mēs nevaram prognozēt, ka šis cilvēks nepaliek par kaut kādu agresīvu maniaku,» viņš teica.

Aģentūra BNS vēstīja, ka ikviena ministrija tiek aicināta trīs mēnešu laikā sagatavot konkrētu pasākumu plānu cīņai pret seksuālu vardarbību pret bērniem, pirmdien pēc Noziedzības novēršanas padomes sēdes sacīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība).

Padome tika sasaukta, lai veicinātu starpinstitūciju sadarbību, kā arī pārrunātu iespējamos risinājumus un turpmākos valdības rīcības virzienus nepilngadīgo aizsardzībai no noziedzīgiem nodarījumiem pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Noziedzības novēršanas padomes priekšsēdētājs ir Ministru prezidents, tās sastāvā ir tieslietu ministrs, iekšlietu ministrs, finanšu ministrs, labklājības ministrs, izglītības un zinātnes ministrs, ģenerālprokurors, Augstākās tiesas priekšsēdētājs, valsts kontrolieris, Latvijas Bankas prezidents, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka pēdējā laikā lielu sabiedrības sašutumu izsaukuši vairāki pedofilijas gadījumi, kā arī tiesas spriedumi šādās lietās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu