Aston Martin elektrificējas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aston Martin

Aston Martin gatavojas konkurēt ar Tesla Motors, un apliecinājums tam ir nupat Londonā prezentētais koceptuālais RapidE.

RapidE ir uz četru durvju sedana Rapide bāzes veidots elektroauto. Tam pagaidām ir tikai prototipa statuss, taču labvēlīgas apstākļu sakritības rezultātā jau divu gadu laikā tas varētu kļūt par sērijveida auto.

Konceptuālā elektroauto prezentācija norisinājās Londonā, kur Kembridžas hercogs, princis Viljams un Kembridžas hercogiene Katrīna tikās ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu. Tieši ar investoriem no Ķīnas Aston Martin ir panākuši vienošanos par elektriskā RapidE projekta izpēti. Ja ķīnieši nezaudēs interesi, Lielbritānijā sāks gatavot RapidE ražošanu un kompānija atvērs jaunu sadaļu savas pastāvēšanas vēsturē.

«Elektriski luksusa auto mūsu skatījumā būs būtiska mūsu modeļu klāsta sastāvdaļa jau tuvākajā nākotnē. RapidE apliecina, ka mēs varam un vēlamies attīstīt arī zemu un nulles izmešu automašīnas,» skaidro Aston Martin boss Endijs Palmers.

Par RapidE agregātu tehniskajiem raksturlielumiem un citiem rādītājiem konkrētas informācijas nav, taču Aston Martin darbs šajā virzienā liek noprast, ka agri vai vēlu arī slepenais aģents Džeimss Bonds ļaundariem pakaļ dzīsies, nepiesārņojot vidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu