NMPD lielākā problēma ir darbinieku trūkums un zemais atalgojums

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) lielākā problēma ir darbinieku trūkums un zemais atalgojums, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Panorāma» ceturtdien stāstīja NMPD direktora pienākumu izpildītāja Sarmīte Villere.

Gada laikā no dienesta aiziet simts darbinieku. Ar vienu slodzi vidēji mēnesī ārsta palīgs var saņemt 400 - 500 eiro pēc nodokļu samaksas.

Nākamnedēļ plānots tikties ar dienesta pārstāvjiem reģionos, lai pārrunātu darbinieku trūkumu.

Villere informēja, ka strukturālās izmaiņas varētu skart trīs amatpersonas - «amati, bez kuriem dienesta darbība neapstāsies un šis atalgojums tiks novirzīts darbinieku samaksas celšanai».

Jau ziņots, ka Villere NMPD direktora pienākumu izpildītājas amatā iecelta 9.oktobrī. Direktora amats ir vakants pēc darba attiecību pārtraukšanas ar iepriekšējo vadītāju Armandu Ploriņu.

Villere ir arī Katastrofu medicīnas centra vadītāja. Līdz šim viņa bija NMPD Rīgas reģionālā centra vadītāja vietniece operatīvajos jautājumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu