Piegādāt jaunas ātrās palīdzības mašīnas gatavi deviņi pretendenti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) izsludinātajā konkursā par vismaz 42 jaunu ātrās palīdzības mašīnu piegādi saņēmis deviņus piedāvājumus, pastāstīja NMPD pārstāve Ilze Bukša. Viņa norādīja, ka līdz šim iepirkuma process ritējis veiksmīgi, atbilstoši plānotajiem termiņiem.

Tālāk komisija turpinās strādāt, lai izvērtētu iesniegtos piedāvājumus, to atbilstību konkursa prasībām, un piedāvātās izmaksas jauno operatīvo transportlīdzekļu iegādei, servisam un apkopes garantijām.

Jau ziņots, ka septembrī NMPD no jauna izsludināja konkursu par ātrās palīdzības mašīnu iegādi.

Atklātā konkursā paredzēts slēgt līgumu par ne mazāk kā 42 jaunu ātrās palīdzības mašīnu iegādi. Maksimālais iegādājamo transportlīdzekļu skaits tiks noteikts pēc konkursa noslēguma, ņemot vērā viena transportlīdzekļa cenu un pieejamo finansējumu 3,3 miljonu eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa.

Pretendenti savus piedāvājumus varēja iesniegt līdz šodienai, 21.oktobrim.

Pēc līguma noslēgšanas konkursa uzvarētājam ne vēlāk kā četru mēnešu laikā būs jāsaskaņo spēkrata prototips, savukārt pēc tā saskaņošanas ne mazāk kā 24 auto piegādei jānotiek astoņu mēnešu laikā no līguma noslēgšanas brīža. Pārējās ātrās palīdzības mašīnas piegādātājam būs jānodrošina no nākamā gada decembra līdz 2017.gada martam.

Jau ziņots, ka no maija NMPD visā Latvijā palīdzību nodrošina ar saviem spēkratiem.

Valdība 13.janvārī atbalstīja veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) ieceri nodrošināt ātrās palīdzības automašīnas NMPD Rīgas reģiona centram, iegādājoties tās līzingā. Tomēr atklājās, ka finanšu līzinga izmantošana ātrās palīdzības auto iepirkumā nav iespējama, jo to neļauj likums, bet otrs līzinga veids - operatīvais līzings - nav valsts interesēm atbilstošs, jo pēc noteikta ātrās palīdzības mašīnu izmantošanas laika tās būtu jāatdod atpakaļ ražotājam.

Pēc tam Belēvičs uz nenoteiktu laiku apturēja 30 ātrās medicīniskās palīdzības automašīnu iegādi Rīgas reģionam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu