Britu bīskapi mudina valdību uzņemt 50 000 Sīrijas bēgļu

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Anglijas Baznīcas 84 bīskapi pagājušajā mēnesī mudinājuši Lielbritānijas premjerministru Deividu Kemeronu uzņemt valstī vismaz 50 000 bēgļu no Sīrijas, sestdien paziņoja iniciatīvu atbalstījušo garīdznieku pārstāvji.

Lielbritānijas lēmums līdz 2020.gadam uzņemt 20 000 bēgļu ir neadekvāts, un vairums cilvēku vēlas sniegt palīdzību, viņi sacīja. Vēstule septembrī nosūtīta privāti, bet tagad tiek publiskota, jo uz to nav saņemta nekāda atbilde.

Aizsardzības ministrs Maikls Falons savukārt norādīja, ka «neviens nedara vairāk» par Apvienoto Karalisti, «lai bēgļiem palīdzētu viņu nometnēs».

Lielbritānija no nometnēm Sīrijas kaimiņvalstīs apņēmusies uzņemt 20 000 bēgļu, palīdzībai Sīrijai piešķīrusi vienu miljardu sterliņu mārciņu, kā arī vēl 100 miljonus palīdzības organizācijām, kas sniedz atbalstu konflikta dēļ pārvietotajiem cilvēku tūkstošiem.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā «Islāma valsts» un «Džebhat an Nusra». Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu