Pusgada laikā sniegta palīdzība 897 mazuļiem no maznodrošinātajām ģimenēm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes materiāls

Labdarības programmai «Palīdzi trūcīgiem mazuļiem» pusgada laikā «Maxima Latvija» veikalos saziedoti 101 829,87 eiro, tādējādi palīdzot 897 mazuļiem līdz divu gadu vecumam no maznodrošinātām ģimenēm 26 Latvijas pilsētās.

Labdarības programmas laikā 897 mazuļiem katru mēnesi līdz šim kopā izdalīti 5078 piena maisījumi un 135 300 autiņbiksītes.

Palīdzību saņēmušo vidū ir 17 dvīņu pāri, 41 bērniņš ar īpašām vajadzībām un arī trīnīši.

Ziedot.lv statistikas dati liecina, ka 224 māmiņas savus bērnus audzina vienas, un palīdzību saņem 316 daudzbērnu ģimenes – kuplākajā ģimenē aug 13 bērni.

No marta līdz augustam «Maxima Latvija» veikalos visā Latvijā maznodrošināto bērnu atbalstam pircēji saziedojuši 101 829,87 eiro: no tiem 85 530,98 eiro saziedoti ziedojumu kastītēs, 12 870,58 eiro iegūti no pārdotajām akcijas precēm, kur sadarbības partneri AS «Laima», AS «Tukuma piens» un SIA «Rīgas Piensaimnieks» ziedojis vienu centu no katra «Maxima Latvija» veikalā pārdotā akcijas produkta, bet 3428,31 eiro saziedoti interaktīvajā ziedošanas stendā, kas ceļojis pa dažādām Latvijas pilsētām.

«Mums ir liels prieks, ka ziedojumu vākšanā aktīvi iesaistījušies mūsu pircēji visos «Maxima» veikalos -

aktīvākie ziedotāji bijuši rīdzinieki, saziedojot 30 560 eiro,

jelgavnieki, saziedojot 12 076 eiro, un Daugavpils iedzīvotāji, kuri mazuļu atbalstam ziedojuši vairāk nekā 7213 eiro. Tāpat arī gribam teikt paldies sadarbības partneriem – AS «Tukuma piens», AS «Laima» un SIA «Rīgas Piensaimnieks» – par iesaisti projektā, pierādot, ka kopīgiem spēkiem mēs varam sniegt palīdzīgu roku tiem, kam tā visvairāk nepieciešama,» par reģionu un sadarbības partneru aktīvo iesaisti labdarības akcijā stāsta SIA «Maxima Latvija» zīmola vadītāja Viktorija Gulbe.

20151015_092551_8676.jpg

Labdarības programmu papildinās ar jaunu iniciatīvu – Mammammu programmu

Labdarības organizācijas vadītāja Rūta Dimanta norāda, ka praktiskā palīdzība bijusi izšķiroša vairāku mazuļu liktenī – vairākas izmisušas māmiņas apsvēra iespēju atteikties no mazuļa, bet to neizdarīja. «Praktiskā palīdzība bija svarīga, taču būtiska bija tieši sajūta – «es neesmu viena ar savu bērniņu» un līdzās ir cilvēki, kas ir gatavi grūtā brīdī palīdzēt. Tieši tādēļ ejam tālāk, ieviešot jaunu palīdzības veidu māmiņām – mamma mammai jeb Mammammu programmu,» stāsta R. Dimanta, precizējot, ka

mammamma ir atbalsta persona māmiņām kritiskā situācijā, plecs, uz kura izraudāties, saņemt emocionālu un praktisku palīdzību, rūpējoties par mazuli.

«Tās ir reālās lietas, ko mēs kā sabiedrība varam darīt demogrāfijas atbalstam,» turpina R. Dimanta.

Kā var palīdzēt mazuļiem no trūcīgām ģimenēm?

Labdarības organizācija Ziedot.lv programmu rīko sadarbībā ar veikalu tīklu SIA «Maxima Latvija» un reģionālajām labdarības organizācijām. Labdarības programmā līdzdarbojas arī projekta vēstnese, psiholoģijas zinātņu doktore Diāna Zande, sniedzot jaunajām māmiņām dažādos Latvijas reģionos nepieciešamo informatīvo un emocionālo atbalstu bērnu audzināšanā – ar lekcijām «Kā izprast savu mazuli?». D. Zande tikusies ar jaunajām māmiņām un tētiem Alūksnē, Balvos, Salacgrīvā, Limbažos, Dagdā, Viesītē, Jēkabpilī, Smiltenē un Amatā.

Ziedojumus iespējams veikt SIA «Maxima Latvija» veikalos visā Latvijā

– gan ziedojumu kastītēs, gan izvēloties veikalos produktus ar īpašo programmas zīmi «Palīdzi trūcīgiem mazuļiem», kas nozīmē, ka ražotājs ziedos vienu centu no produkta cenas mazuļu atbalstam. Šobrīd labdarības akcijā ir iesaistījusies AS «Tukuma piens» ar pienu un kefīru «Baltais» 2%, AS «Laima» ar dažāda veida cepumiem, konfektēm u.c. produktiem, kā arī SIA «Rīgas Piensaimnieks» ar biezpiena sieriņu «Kārums» multipaku, ziedojot 1 centu no katra SIA «Maxima Latvija» veikalos pārdotā produktu iepakojuma. Sniegt atbalstu mazuļiem no trūcīgām ģimenēm var arī ziedojot Ziedot.lv mājas lapā (http://www.ziedot.lv/palidzi-trucigiem-mazuliem-2137) un zvanot uz ziedojumu tālruni 90067004 (maksa par zvanu – 1,42 eiro). Tāpat ziedot iespējams interaktīvajā stendā, kas ceļo pa dažādām Latvijas pilsētām un šobrīd atrodas Tukumā.

Labdarības programma «Palīdzi trūcīgiem mazuļiem» ietilpst SIA «Maxima Latvija» ģimeņu atbalsta programmā «Augošai Latvijai», kas apkopo dažādas uzņēmuma iniciatīvas un sadarbības projektus šajā jomā un kuras vadmotīvs ir – par sakārtotu, drošu un labvēlīgu vidi ģimenēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu