Jaunās Bonda filmas tapšanas gaitā iznīcināti auto € 32 miljonu vērtībā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tuvojoties jaunākās filmas par slepeno aģentu Džeimsu Bondu pasaules pirmizrādei (tā Lielbritānijā notiks 26.oktobrī), atklātībā nonākuši interesanti fakti par to, cik filmas tapšanas laikā izmaksājusi mašīnu iznīcināšana spriedzes ainās.

Spectre ir līdz šim dārgākā kinofilma par aģentu 007, un lielu daļu izdevumu veido tieši spriedzes ainas, kurās pamatīgi sabojāti vai pat iznīcināti filmēšanas vajadzībām speciāli sagatavotie auto. Kā raksta britu Dailymail.co.uk, filmēšanas laukumā cita starpā kopumā iznīcināti septiņi speciāli Džeimsa Bonda vajadzībām radītie Aston Martin DB10 un vēl virkne spēkratu. Piemēram, vienā pakaļdzīšanās epizodē vien filmas producenti upurējuši automašīnas vairāku miljonu sterliņu mārciņu vērtībā. Šajā gadījumā tā bija aina, kuras filmēšana norisinājās Vatikānā, Kolizeja apkaimē un gar Tibras krastiem, Daniela Kreiga atveidotajam varonim cenšoties aizbēgt no ļaundara pie konceptuālā Jaguar C-X75 stūres.

Citā ainā Džeimss Bonds ar vidēja izmēra lidmašīnu iztriecas cauri namiņam Alpos un saduras ar kāda cita ļaundara Land Rover. Lieki piebilst, ka arī šis auto ir norakstāms un filmēšanā vairs netiek izmantots, kamēr galvenais varonis, kuru Kreigs atveido jau ceturto reizi pēc kārtas, no katastrofālajām sadursmēm izkļūst sveikā.

Informāciju par Spectre tapšanas izdevumiem, kuru kopējais apmērs sasniedzis 200 miljonus mārciņu (270 miljoni eiro), savā rīcībā ieguvis izdevums The Mail on Sunday. Tam galvenais kaskadieru triku koordinētājs Garijs Pauels sacījis: «Mēs uzstādījām rekordu mašīnu dauzīšanā.» Pēc The Mail on Sunday rīcībā esošās informācijas filmēšanas laukumā kopumā iznīcināti auto 24 miljonu sterliņu mārciņu jeb vairāk nekā 32 miljonu eiro vērtībā.

«Romā vien mēs sasitām mašīnas vairāku miljonu vērtībā. Tās traucās Vatikānā ar vairāk nekā 170 kilometriem stundā. Mēs filmējām veselu nakti, lai iegūtu materiālu četras sekundes garai epizodei,» - tā Pauels.

Atzīmējot 51. gadskārtu, kopš uz ekrāniem iznāca filma Goldfinger ar Šonu Koneriju un Aston Martin DB5 galvenajā lomā, Aston Martin uzbūvēja desmit īpašus DB10. Kā jau minēts, septiņi no šiem auto kļuva par upuri Spectre veidotāju iegribām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu