Girsam uz pieciem gadiem aizliegta uzturēšanās Igaunijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas «Par dzimto valodu!» biedram Illarionam Girsam uz pieciem gadiem aizliegta uzturēšanās Igaunijas teritorijā, aģentūrai LETA pavēstīja Girss.

Viņš pastāstīja, ka, dodoties uz Krieviju, saskāries ar problēmu šķērsot Igaunijas-Krievijas robežu. Tur viņam ticis paziņots, ka jau šī gada jūlijā Igaunijas valdība esot nolēmusi aizliegt Girsam uzturēties Igaunijas teritorijā.

Uz robežas Girsam izsniegts kāds dokuments igauņu valodā, kā arī ieteikts pēc skaidrojumiem vērsties Igaunijas vēstniecībā Latvijā. Girss norādīja, ka, viņaprāt, vienīgie iemesli, kādēļ viņam liegts uzturēties Igaunijā, ir viņa sabiedriskā un politiskā darbība.

Ārlietu ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons aģentūrai LETA norādīja, ka ministrija nekomentē citu valstu pieņemtos vai nepieņemtos lēmumus par attiecīgo personu. «Ne Igaunijai, ne arī kādai citai valstij nav pienākuma informēt mūs par konkrētu personu iekļaušanu nacionālajos liegumos, līdz ar to viņi neinformē mūs,» skaidroja Jansons, piebilstot, ja personai ir kādas aizdomas par atrašanos kādā no sarakstiem, tā var vērsties vēstniecībā.

Ņemot vērā, ka pirms laika Girsam tika piemērots aizliegums izbraukt no Latvijas, arī šis fakts radījis problēmas, šķērsojot robežu. Tomēr Girss apgalvo, ka noteiktais drošības līdzeklis ir pārsūdzēts un tagad viņam ir ļauts atstāt valsts teritoriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu