Pa uzticības tālruni saistībā ar seksuālu vardarbību pagājušajā nedēļā zvanīts 34 reizes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pa Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālruni 116111 pagājušajā nedēļā 34 reizes zvanīts saistībā ar seksuālu vardarbību, zināja inspekcijā.

No 28.septembra līdz 2.oktobrim Uzticības tālrunis organizēja ikgadējo informatīvo akciju «Vardarbība nav mazs noslēpums. Runā par to!». Tās laikā saņemti teju 700 zvanu un sniegtas 224 psiholoģiskas konsultācijas.

Tāpat 20 zvani saņemti saistībā ar fisku vardarbību, bet 44 - saistībā ar emocionālu vardarbību.

Lielākā daļa no zvanītājiem bijuši bērni, tomēr 45 reizes zvanījuši arī pieaugušie.

Kā norādīja inspekcijā, daļa no pieaugušajiem stāstījuši par savu pieredzi, kad viņi paši tikuši seksuāli izmantoti. Šie cilvēki Uzticības tālruņa speciālistiem stāstījuši par grūtībām, ar kādām nākas saskarties dzīvē, kā arī to, ka viņi neplāno vērsties pēc profesionālās palīdzības.

Tāpat saņemti vairāki zvani no aptuveni 17-20 gadus veciem jauniešiem, kuri saskārušies ar seksuālu vardarbību interneta vidē. Šie jaunieši kādai citai personai bija nodevuši seksuāla rakstura fotogrāfijas, par kurām viņi tikuši šantažēti.

VBTAI gan policijā par nevienu zvanu vērsties nevarēs, jo zvanītāji nav piekrituši informāciju par sevi nodot tālāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu